Kategoriat
Kotimaa

Porvaripuolueet ehdottavat työttömyyden hoitoon Kheopsin-Ramesseksen mallia

(KUOPIO) Päähallituspuolue keskusta on saanut tuen opposition porvariryhmiltä työttömyyden hoitoon tarkoitetulle nk. Kheopsin-Ramesseksen mallille. Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan malli auttaa pääsemään eroon sekä pitkäaikaistyöttömyydestä että pitkäaikaistyöttömistä ja hallituksen pitäisi ottaa se käyttöön mahdollisimman pian.
”Malli on esitelty jo tuhansia vuosia sitten, joten on todella kummeksuttavaa, että hallitus vetkuttelee edelleen sen käyttöönottoa”, suomii Katainen.
Kheopsin-Ramesseksen malli perustuu ajatukselle, että valtio aloittaa vähintään kolmen-neljän valtaisan kivisen pyramidin rakennustyöt orjatyövoimalla. Rakennustyöt kestävät arviolta parisensataa vuotta ja työllistävät kaikki Suomen työttömät.
Kataisen mukaan ei ole Kokoomuksen kannalta ongelmallista, että Kheopsin-Ramesseksen malliin sisältyvät raskaat julkisen rakentamisen tukitoimet, sillä tukea voidaan kilpailuttamisen kautta kanavoida yksityisille yrityksille.
”Lisäksi on huomattava, että rakennustöissä nääntyy päivittäin useiat kymmeniä työläisiä, joten malli hoitaa myös Kiina-ilmiön mahdollisesti tuottamat uudet työttömät”, Katainen kehuu.
Pyramidien lopullisesta sijoituspaikasta tai käyttötarkoituksesta on määrä päättää eduskunnan syysistuntokauden aikana. alustavasti ensimmäisestä on tulossa puhemies Paavo Lipposen hautamonumentti, toiseen Helsingin Jokerien uusi jäähalli ja kolmannessa järjestettäisiin keskustan puoluekokouksia.
Asiaa kysyttiin myös Alexander Stubbilta, jolla ei varsinaisesti ollut mitään sanottavaa, mutta kysyttiin silti, koska nykyään on pakko.

Yksi vastaus aiheeseen “Porvaripuolueet ehdottavat työttömyyden hoitoon Kheopsin-Ramesseksen mallia”

Read previous post:
Suomella uusi taktiikka Jääkiekon maailmancupiin

(TORONTO) Useiden MM-kisapettymysten takia Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Raimo Summanen on päättänyt muuttaa maailmancupia varten joukkueen pelistrategiaa radikaalisti, jotta pitkä kuiva...

Close