Kategoriat
Kotimaa

Poliisi alkaa hoitaa myös taksipalveluja

(HELSINKI) Suurten kaupunkien pahenevaa taksipulaa aiotaan jatkossa hoitaa myös virkavallan voimin. Poliisin mukaan partioiden luppoaikaa voitaisiin mainiosti käyttää taksiajoihin, millä keinoin saataisiin myös kerättyä lisätuloja poliisitoimen kassaan.
Lisäpalveluna poliisin voisi myös ostaa lyhyeksi toviksi käyttöönsä, vaikkei varsinaisesti kyytiä tarvitsisikaan. Maijan voi laittaa kulkemaan oman auton edellä tai sitten poliisin voi komentaa kiertämään omaa taloa ja vahtimaan, etteivät naapurin kissat pääse kuseksimaan hiekkalaatikolle.
Poliisitaksin valttina on aggressiivinen hinnoittelu.
”Meidän kilpailuvalttinamme on tämä kiinteä hinta. Poliisipartio maksaa 61 euroa tunnilta ja ajoneuvo 20 euroa siihen päälle. Että lyhyitä matkoja voi päästä huristamaan hyvinkin edullisesti”, vihjaa poliisitoimen ylijohtaja Hannu Sicherheitsdienst.

Vanajanlinnasta
hyvät kokemukset

Sicherheitsdienst muistuttaa, että poliisin voi hankkia käyttöönsä muutenkin, vaikkei maijan kyytiin hyppäämiselle olisi tarvetta. Poliisiauton voi mm. laittaa ajamaan oman auton edellä pillit vinkuen, millä tavoin ruuhkassakin pääsee luovimaan näppärästi.
Poliisin uutta palvelutarjontaa testattiin viime viikonloppuna Vanajanlinnassa, ja kokemukset olivat Sicherheitsdienstin mukaan hyvät. ”Lähinnä näitä palveluja ajattelimme kyllä tarjota julkkispelleille ja kaikille muille, joiden käsitys omasta tärkeydestään on täysin vääristynyt. Heillä kun sitä rahaa tuntuu riittävän tuhlattavaksi.”
Ylijohtaja myöntää, että formulakuskien sun muiden nk. ”turhien jätkien” perässä pyöriminen saattaa hieman viedä aikaa muulta lainvalvontatyöltä ja pidentää hälytysaikoja, mutta kuten hän itse asian ilmaisee, ”kukas niistä köyhistä olisi ennenkään välittänyt”.
”Että sopii sitä muidenkin kuin formulatähtien ottaa yhteyttä. Vaikka Tapani Kansan, jos tahtoo joskus moottoritiellä vähän reilummin päästellä. Poliisi on ystävänne”, korostaa Sicherheitsdienst.

Read previous post:
Sisäministeriö tutkii ihmisluovutusten mahdollisuuksia

(HELSINKI) Sisäministeriö on nimennyt erikoistyöryhmän tutkimaan ihmisluovutusten mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Kartoitus tehdään yhteistyössä -30 ja -40 -lukujen ihmisluovutuksia setvivän työryhmän kanssa....

Close