Kategoriat
Kotimaa

Sisäministeriö tutkii ihmisluovutusten mahdollisuuksia

(HELSINKI) Sisäministeriö on nimennyt erikoistyöryhmän tutkimaan ihmisluovutusten mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Kartoitus tehdään yhteistyössä -30 ja -40 -lukujen ihmisluovutuksia setvivän työryhmän kanssa. Sisäministeriön työryhmän johtajan Heli Ylärodun mukaan ryhmien yhdessä toimiminen säästää kaikkien vaivoja.
”Kyllä tässä ihan synergiaetuja haetaan. Tässä on paljon opittavaa vanhoilta hyviltä ajoilta: ketä kannattaa viedä, miten jäljet peitellään. Kaikkea sellaista, mitä ei oikein enää nykyisin osata”, listaa Ylärotu.
Ihmisluovutusten uudelleen aloittamiselle ei vielä ole asetettu edes tavoitepäivämäärää, vaikka lainsäädäntö antaakin jo siihen hyvät mahdollisuudet. Asian kanssa ei kuitenkaan haluta hoppuilla. Tarkoitus on ensin koota mahdollisimman kattava luovutusrekisteri. Rekisteriin ei tällä kertaa tosin mennä pelkästään rodun perusteella.
”Kyllä tämä siltä näyttää, että köyhiä sinne listalle pääasiassa kertyy. Työttömiä, konkurssiin menneitä yrittäjiä, opiskelijoita, kaikkea tämmöistä”, luettelee Ylärotu. Oikea rotu ei kuitenkaan ole haitaksi listaa välteltäessä, hän muistuttaa.
”Yhtenä mahdollisuutenahan tutkitaan tätä pakolaisen käännyttämisen laajentamista myös kansalaisuuden saaneisiin. Jos me kerran voidaan lähettää Afrikan mantereella syntynyt liki varmaan kuolemaan, koska sille ei tunnu löytyvän paikkaa yhteikunnassa, niin johan on Saatana, ellei suomalainen pummi liikaha, kun ministeriö murahtaa. Ni”, toteaa Ylärotu.

Read previous post:
Parittajalle halventamisesta vankeutta

(PORI) Porilainen parittajana toiminut 42-vuotias mies sai eilisiltana puolentoista vuoden vankeustuomion. Oikeus katsoi, että mies oli halventanut hänelle työskennellyttä porilaista...

Close