Kategoriat
Urheilu

Olympiakylään perustettu käytettyjen neulojen vaihtopiste

(ATEENA) Urheilijoiden asuinpaikkana kesäkisojen ajan toimivaan Ateenan olympiakylään on avattu likaisten ruiskujen ja neulojen vaihtopiste, kertoi Punaisen ristin Kansainvälinen komitea ICRC perjantaina. Vaihtopisteen avulla yritetään välttää vaarallisten tautien, kuten hepatiitin, leviämistä urheilijoiden keskuudessa.
”Valitettavan usein samat ruiskut ja neulat kiertelevät urheilijalta toiselle, ja sitten on vaarana se, että nämä ikävät taudit alkavat levitä valtoimenaan. Kun sadat urheilijat ja valmentajat majoittuvat viikkotolkulla näin tiiviisti, niin ongelmia olisi odotettavissa hyvin runsaasti”, toteaa vaihtopisteen työntekijä Kostas Anabolidis.
Anabolidisin mukaan urheilijoita on jo vuosikaudet yritetty valistaa käytettyjen neulojen vaarallisuudesta, mutta sanoma ei tunnu menevän perille. Neulat ja ruiskut kiertävät henkilöltä toiselle ”kuntopiireiksi” nimitetyissä jengeissä.
Myöhään torstaina pisteellä yritti ICRC:n mukaan käydä jokin piikkimoottoripyörällä liikkunut urheilijakaksikko. Ovet olivat kuitenkin vielä kiinni, ja parivaljakko poistui paikalta ankarassa sladissa.
”Toivottavasti eivät loukanneet itseään, kun niin kovasti ajoivat”, Anabolidis toivoo.

Read previous post:
Kovasti ihmettelen

Kovasti sitä tässä ihmettelen kun tuntuu siltä etteivät kaikki artikkelit tässä Lehti-julkaisussa pidä sitten ollenkaan paikkaansa. Joskus näyttää jopa siltä,...

Close