Kategoriat
Ulkomaat

Lähteet: Salkkujaossa vilppiä

(BRYSSEL) EU-komissarien salkkuja jaettaessa kaikki eivät olleet saman arvoisessa asemassa, kertovat korkea-arvoiset EU-lähteet. Monet isommat tyypit saivat paljon hienommat salkut, kuin mitä pienemmät saivat. Esimerkiksi uusi teollisuuskomissaari Günter Verheugen (Saksa) sai koodilukollisen alligaattorinnahkasalkun, kun taas kalastuskomissaari Joe Borg (Malta) vain rupisen vanhan muovisalkun.
Suomen ylpeys, laajentumiskomissaari Olli Rehn sai oman kertomansa mukaan ”ihan hitsin siistin” salkun. Värikkään laajentumissalkun mukana tuli täydellinen Harry Potter -velhopakkaus, jonka avulla Suomen ulkopolitiikan uusi johtotähti voi oppia ”todelliseksi Tylypahkan mestarivelhoksi”, kuten salkun mainoslause kuuluu.
Uusi salkku on otettu innostuksella vastaan Rehn kaveriporukassa. Esimerkiksi Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen luonnehti perjantaina laajenemissalkkua hyvin tärkeäksi yrittäen samalla päästä lentoon muovisella ”Harry Potter Swuush 2000 -luudalla”.
Useat jäsenmaat ovat kuitenkin vaatineet reilumpaa salkkujen jakoa. Saksan ja Ranskan komissaarit ovat omalta osaltaan ilmoittaneet vetävänsä välitunnilla turpaan kaikkia, jotka vielä valittaa. Tiettävästi ainakin slovakialainen koulutuskomissaari Jan Figel on joutunut isompien sakinhivutuksen kohteeksi.

Read previous post:
Olympiakylään perustettu käytettyjen neulojen vaihtopiste

(ATEENA) Urheilijoiden asuinpaikkana kesäkisojen ajan toimivaan Ateenan olympiakylään on avattu likaisten ruiskujen ja neulojen vaihtopiste, kertoi Punaisen ristin Kansainvälinen komitea...

Close