Kategoriat
Ulkomaat

Najafin taistelut taukosivat kauppareissun ajaksi

(NAJAF) Irakin shiiamuslimien pyhässä kaupungissa Najafissa vallitsi rauha noin puolen tunnin ajan keskiviikkoaamuna. Yhdysvaltain joukot ja imaami Alin moskeijaan linnoittautuneet shiiakapinalliset pääsivät yön aikana sopuun tulitauosta, jonka aikana haettaisiin kaupasta sipsejä ja limsaa sekä käytäisiin netissä.
”Limut loppuivat jo lauantai-iltana, ja tiistain aikana pojat alkoivat nurkua jotain suolaista naposteltavaa”, moskeijan ovella kranaatinheittimen kanssa päivystänyt Ahmed, 17, kertoo. ”Sitten Moqtadan GameBoysta loppuivat patterit.”
”Lisäksi Ramza on kitissyt torstaista asti, että sen pitäisi ehtiä kipaisemaan postissa, kun (ajatollah) Ali (al-Sistani) lähetti sille Lontoosta DVD-koosteen Frendien viimeisestä kaudesta”, Ahmedin kaksoisveli Enrique lisää.
Yhdysvaltain tankit etenivät keskiviikon aikana noin 20 metrin päähän kiistellystä moskeijasta. Sotilaat olivat menestyksen johdosta toiveikkaalla tuulella, mutta lyhyt tulitauko oli amerikkalaistenkin mielestä tervetullut.
Sillä aikaa, kun kapinallisten edustajat kävivät marketissa, Yhdysvaltain sotilaat Greg (19) ja Wooz (18) päästettiin imaami Alin moskeijan rukoushuoneen nettikoneelle. Sotilaat latasivat verkosta suurimman osan 2Pacin levystä ”All Eyez On Me” ja lähettivät itsestään kuvia nettifoorumeille.
2Pacin levy poltettiin shiiakapinallisten vaatimuksesta kahdelle CD-levylle, joista toinen jäi tulitauon päätyttyä moskeijaan.
Brittilehti Guardianin toimittajalle haettiin tupakkaa.

Read previous post:
Filosofisähkeitä keskiviikolle

Persianlahden sotaa ei käyty -- Ranskalainen Jean Baudrillard ilmoitti jonkin aikaa sitten, ettei Persianlahden sotaa koskaan käyty. Perusteluissa mainittiin kaikenlaista...

Close