Kategoriat
Ulkomaat

Mufti ja paavi kieltävät raiskaukset

Vaimon raiskauksen mahdollisuus ja mahdottomuus on noussut otsikoihin ympäri maailman erään malesialaisen muftin epätoivoisen egonpönkityksen vuoksi. Muftin julkisuuskuvaa on alettu kiillottaa, kun paikalliset miehet eivät ole enää suostuneet oluelle hänen kanssaan, vaan syyttävät muftia ”itsekkääksi ihrapalloksi” ja ”rosvoksi”. Viimeisimmällä tempauksellaan muftin onnistui kuitenkin vain suututtaa naisjärjestöt. Hän nimittäin julisti, että naisen on suostuttava seksiin miehensä kanssa. Kieltäytyminen tietäisi vaimon sponsorituen loppumista.
”Seksin vuoksihan sitä vaimoa elätetään. Jos ei sänkyhommat kiinnosta, niin mitäs sitä sitten maksamaan”, mufti julisti paikallislehdessä, ja lisäsi että häntä tästä lähtien pitäisi tituleerata suurmuftiksi.
”Se on paha se islam”, kommentoi paavi uutista. ”Meillä katolisessa kirkossa mies ei voi pakottaa vaimoaan yhdyntään uhkailemalla taloudellisella epävarmuudella. Sehän olisi melkein prostituutiota. Meillä uhkaillaan vain helvetillä. Mutta ei se mikään raiskaus ole, ihan vain luonnollista ihmisten kanssakäymistä.”
Naisjärjestöjen lausonnot, että vaimon pakottaminen yhdyntään loukkaa ihmisoikeuksia, ei kiinnostanut ketään.
”Valkoista miestä ei ole loukattu, niin että mitäs me tästä piittaamaan” oli EU:n ja Yhdysvaltojen virallinen kanta.

Read previous post:
Najafin taistelut taukosivat kauppareissun ajaksi

(NAJAF) Irakin shiiamuslimien pyhässä kaupungissa Najafissa vallitsi rauha noin puolen tunnin ajan keskiviikkoaamuna. Yhdysvaltain joukot ja imaami Alin moskeijaan linnoittautuneet...

Close