Kategoriat
Arkisto

Lehti 59 vuotta sitten: Saksan rauhanehdot julki

(PARIISI) Liittoutuneiden yhteinen valmistelukomitea on esittänyt rauhanehtonsa hävinneelle aseveljellemme Saksalle. Neuvottelulähteiden mukaan tällä kertaa ei haluta toistaa Versailles’n ”häpeärauhan” aikaisia virheitä, mutta tarkoituksena on joka tapauksessa ”sotkea Saksa syvälle suohon ja visusti”. Lehden kirjeenvaihtaja (KV) sai erikoishaastattelun komitean jäseneltä, joka halusi pysyä nimettömänä.
KV: Onko rauhanehdoista syntynyt sopimus liittoutuneiden kesken?
Lordi Chamberlain: On. Tai siis, että on, niiden liittoutuneiden kesken, jotka puhuvat ihmisten kielellä ja käyttävät oikeita aakkosia. Slaavikommareilta ei ole mitään kysytty, eikä kysytä.
KV: Miten kuvailisitte rauhanehtoja? Ovatko ne ankarat?
LC: Ai että ovatko ne ankarat? Jos maa teurastaa muutaman miljoona siviiliä, sytyttää maailmanpalon, jossa kuolee kymmeniä miljoonia lisää ja toimeenpanee holokaustin, niin olisikohan siitä syytä vähän rangaista, hä? Hä? Hä?
KV: Voitteko kertoa joitain esimerkkejä rauhanehdoista?
LC: No, ensinnäkin läntinen Saksa jaetaan noin 80:een ruhtinaskuntaan, joissa vallitsee cuius regio, eius religio -periaate ja jokaisella alueella on täysi suvereniteetti. Ruhtinaspaikat jaetaan Britannian ylähuoneen lordeille. Itäosa, no, siitä ei kukaan välitä helvettiäkään, joten sen annetaan kurjistua ja kuolla. Tosin sen johtajien on pakko jokaisessa julkisessa puheessaan ensimmäiseksi pyytää anteeksi sitä, että he olivat niin ilkeitä aikanaan. Tämä ehto on voimassa tuhat vuotta.
Lisäksi Saksan armeija supistetaan seitsemään tirolilaishattuiseen mieheen, joiden aseistuksena sallitaan vain haitarit. Sotakorvauksena Saksan on maksettava vähintään niin paljon rahaa kuin Roope Ankalla on plus 10 prosenttia.
KV: Entä miten liittoutuneet aikovat kohdella Suomea?
LC: Annetaan venäläisten jatkaa miehitystään. Ketä se muka kiinnostaa?

Read previous post:
Porvarit tunkivat kamelin neulansilmän läpi

(VÄSTANFJÄRD) Ikuinen elämän taivasten valtakunnassa varmistui myös suurituloisille perjantaina, kun Lions Clubien ja Rotarien järjestämässä talkootempauksessa survottiin kameli neulansilmän läpi....

Close