Kategoriat
Arkisto

Lehti 59 vuotta sitten: Suomi tahtoo pommin

(HIROSHIMA) Yhdysvallat on tiputtanut atomipommin Hiroshiman kaupunkiin, kertoivat kansainväliset uutistoimistot hetki sitten. Tietojen mukaan ainakin 80 000 japanilaista kuoli välittömästi pommin pudottua. Lisäksi erilaiset infektiot ja säteilysairaudet tullevat surmamaan tuhansia lisää.
Puolustusministeri Mauno Pekkalan mukaan Suomi pyrkii mahdollisimman pian jonotuslistalle oman ydinaseen hankkimiseksi. ”Jumaliste ukot, kuulitteko millaisen pommin olivat pamauttaneet? Ai saateri sentäns!” Pekkala intoili uutisen kuultuaan.
”Kyllä ryssä olisi saanut huutia Tali-Ihantalassakin ihan eri tavalla, jos olisi parit Little Boyt ollu jemmassa”, ministeri uhosi. ”PUMM! PUMM! Saa-ta-nans!” vaahtosi Pekkala hullun kiilto silmissään.
Lehden saamien tietojen mukaan ministeriössä on jo aloitettu selvitykset siitä, voisiko Suomi ostaa ydinaseen rikkomatta sille rauhansopimuksessa asetettuja rajoitteita. Apua hankinnoissa on pyydetty muun muassa amerikkalaisilta Rosenbergeiltä.

Yksi vastaus aiheeseen “Lehti 59 vuotta sitten: Suomi tahtoo pommin”

oisko pitänyt olla: 59 vuotta sitten ?
nimimerkki: epätietoinen

Read previous post:
Joka kolmas sietäisi turpaansa

(OULU) 31 prosenttia suomalaisista sietäisi saada turpaansa, ilmenee Suomen akatemian vasta valmistuneesta tutkimuksesta. Suurtutkimukseen osallistui lähes kymmenen tuhatta suomalaista miestä...

Close