Kategoriat
Kotimaa

Joka kolmas sietäisi turpaansa

(OULU) 31 prosenttia suomalaisista sietäisi saada turpaansa, ilmenee Suomen akatemian vasta valmistuneesta tutkimuksesta. Suurtutkimukseen osallistui lähes kymmenen tuhatta suomalaista miestä ja naista ympäri maata. Tutkimuksessa kartoitettiin muun muassa osallistujien keskimääräisiä mielipiteitä, tietoa ympäröivästä maailmasta ja käyttäytymistä sosiaalisissa tilanteissa.
Aketemiaprofessori Väinö Sisu johti tutkimusta jo sen käynnistyttyä vuonna 1999. Hänen mukaansa todellinen turpaansa sietävien määrä voi olla tästäkin suurempi.
”Kyllä tämä on hiukan varovaisesti tämä luku arvioitu. Siihen jää ulkopuolelle paljon sellaisia, jotka on siinä rajalla, että viittiikö niitä edes nykästä otsaan”, kertoo Sisu. Hänen mukaansa lähes kaikki 31 prosenttia sietäisivät turpaansa saman tien, tai ainakin mahdollisimman pian.

Kaavio: Ilta-Lehti
Kaavio: Ilta-Lehti

Useita syitä

Yleisin syy, jonka vuoksi sietäisi saada turpaan oli tutkimuksen mukaan yksinkertainen tyhmyys. Yleensä mukana oli myös välinpitämättömyys ja ylimielisyys. Sisun mukaan tulos oli melko tavalla odotettu.
”Kyllä niin monia egoja ja polvia on tässä maassa, jotka kaipaisivat murskaamista, että ei yksi käsipari siihen riitä. Pitäisi toimeen ryhtyä, jos meinaa ehtiä jokaista edes hiukka napauttaa, puhumattakaan että sillai paukauttaisi kuonoon kuin ansaitsisivat,” totesi Sisu Lehden haastattelussa tavoitellen toimittajan kurkkua jäntevillä sormillaan.
Silkan tyhmyyden ja sen lieveilmiöiden ohella monet sietäisivät turpaansa muun muassa inttijuttujen kertomisen, hyvien biisien karaokessa huonosti laulamisen ja Solarfilms oy:n tuottamien elokuvien näkemisestä maksamisen vuoksi.

10 vastausta aiheeseen “Joka kolmas sietäisi turpaansa”

Voi voi….. tuntuu et tuo tutkija täyttää nää tyhmyyden määritykset

Read previous post:
Jaakob vaatii uusintaottelua Jumalan kanssa

(JUUDEA) Painimaailma kohahti eilisiltana profeetta Jaakobin ilmoittaessa haluavansa uusia kolmen tuhannen vuoden takaisen ottelunsa Jumalan kanssa. Tuolloin voimakkaan metaforinen, ihmisen...

Close