Kategoriat
Kotimaa

Kansanedustajat muistuttavat: alkoholilla usein osuutta rattijuopumukseen

(KOTKA) Häkellyttävän traaginen kansanedustaja Antero Kekkosen rattijuopumustapaus on jälleen nostattanut maassamme keskustelua rattijuoppouden ja alkoholinkäytön yhteyksistä. Kohuväite viinanjuonnin suorasta yhteydestä ratista käryämiseen on taas nostettu esiin.
Esimerkiksi kansanedustaja Risto Kuisma muistuttaa, että rattijuopumuksen taustalla on lähes aina alkoholinkäyttöä. Jopa 70–80 prosentissa tapauksista on selvää, että kännipäissään ajellut henkilö on käyttänyt alkoholia, usein vain lyhyen aikaa ennen autolla ajoaan, Kuisma muistuttaa.
Myös monet muut kansanedustajat ovat syvästi huolissaan Kekkosen käryn vaikutuksista poliitikkojen arvostukseen. Yhteisessä lausunnossaan julkkiskansanedustajien ryhmä piti valitettavana, että tapauksen myötä monet äänestäjät saattavat ajatella muidenkin edustajien juovan alkoholia, vaikka useimmissa tapauksissa he eivät ole pulloon ikänänsä koskeneet, vaan käyttäneet yleensä pilliä.
Kansanedustajien huoli ei ole turha, selviää Lehden tekemästä katugallupista, jossa kyseltiin kadunmiesten ja rantojen miesten näkemyksiä Antero Kekkosen käryämisestä.
”Kuka vitun Kekkonen?”, vastasivat kadunmiehet. Rantojen miehet olivat nukkumassa.

Read previous post:
Mensan sähketesti torstaille

Työntekijöiden ostovoima parani -- Työntekijöiden ostovoima parani tammi-kesäkuussa verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan. Deflaatio nosti ostovoimaa palkkojen lievästä laskusta huolimatta. Kun...

Close