Kategoriat
Kotimaa

Halonen: Kansanäänestys eduskunnasta ei tarpeen

(NAANTALI) Poliittinen kädenvääntö kansanäänestyksen tarpeellisuudesta uuden eduskunnan valinnasta on kirvoittanut lukuisia mielipiteitä puolesta ja vastaan kesän aikana. Viikonloppuna keskusteluun osallistui myös presidentti Tarja Halonen, jonka mielestä äänestys ei olisi välttämätön.
Halonen katsoo Lehdelle antamassaan erikoishaastattelussa, ettei eduskunnan kokoonpanomuutos muuttaisi Suomen poliittista järjestelmää tai suvereenisuutta niin paljon, että asia pitäisi alistaa kansanäänestykseen.
”Minun mielestäni edustuksellisessa demokratiassa perustuslain mukainen oikea toimintatapa on, että eduskunnan kokoonpanosta päättää eduskunta”, Halonen perustelee.
Halosen mielestä olisi kummallista, että kansanedustajien valinta annettaisiin kansan tehtäväksi, kun edes politiikan erityisasiantuntijat eivät ole yksimielisiä siitä, mitä kansanedustajat oikein tekevät. Presidentti pelkää, että tällaisessa tilanteessa päätökset eivät syntyisi faktapohjalta, vaan tunnesyistä tai okkulttisin perustein.
Presidentti kuitenkin muistuttaa, että viimeinen sana kiistassa on lopulta pääministeri Matti Vanhasella. Hänen puolestaan on määrä antaa lausuntonsa asiasta loppukesästä, arvioituaan ensin kysymystä yhdessä neuvonantajansa Dagonin kanssa kalareissulla.

Read previous post:
Kohkeita säntti konnuntailta suntti

Kiäkäs ontti kies montti kolastettiin pentti kolipalosta tuntti Kohdessa lantti -- Kolastuslaitos pentti kolasti pentti kiäkkään kontti kiehen montti kolipalosta...

Close