Kategoriat
Kotimaa

Finnjet alkaa risteillä Libya–Italia-reitillä

(UTÖ) Matkustajalautta Finnjet siirtyy syyskuun alusta alkaen liikennöimään Libyan ja Italian välillä, tiedotti varustamoyhtiö Silja Line keskiviikkona. Aluksen reitti kulkee välillä Tripoli–Lampedusa. Lampedusa on pienehkö saari Sisilian liepeillä.
Varustamon tiedottajan Hannes Kaljakeissin mukaan päätöksen taustalla on kesän aikana hirmuisesti lisääntynyt laivaliikenne Libyan ja Lampedusan välillä. Useat sadat ihmiset eri puolilta Pohjois-Afrikkaa ja Lähi-itää matkustavat saarelle liki päivittäin.
”Kovasti pahoilla mielin olemme panneet merkille sen, että nämä ihmiset joutuvat matkustamaan lomakohteeseensa häthätää kyhätyillä lautoilla tai jopa kumiveneillä. Sitten joudutaan lukemaan lehdistä, että taas niin ja niin monta kymmentä hukkui. Kyllä heille on tarjottava parempaa palvelua”, Kaljakeissi sanoo.
Hän huomauttaa, että matkustajat ovat kaikki erittäin maksukykyisiä. ”Monet maksavat jo nyt reissustaan satoja dollareita. Siihen hintaan voimme tarjota mm. seisovan pöydän ja tietenkin tax-freen valikoimat.”
Silja Linen mukaan Välimeri sopii myös erittäin hyvin ikääntyvälle Finnjetille. Pienenä ongelmana Kaljakeissi mainitsee sen, että liikenne reitillä on erittäin yksisuuntaista. Monet eivät haluaisi lähteä paluumatkalle laisinkaan.
”Virittelemme asiasta yhteistyötä Italian viranomaisten kanssa, joten eiköhän niitä rättipäitä saada sieltä toiseenkin suuntaan vietyä, ja oikein valtion tuella, vink vink”, kertoo Kaljakeissi iskien ankarasti silmää.

Read previous post:
Kansan syvistä riveistä

Koska julkisuudessa on esitetty epäilyjä, ettei Lehti suhtautusi suopeasti ns. "yleisönosastokirjoitteluun" lienee paikallaan selventää välineemme kantaa asiaan. Yleisönosastot ovat eittämättä...

Close