Kategoriat
Urheilu

YK lupaa ruoka-apua NHL-pelaajille

(MONTREAL) Jääkiekon ammattilaisliigaa NHL:ää ensi kaudella uhkaava työsulku saattaa vaarantaa kymmenien, jopa satojen pelaajien hengen, varoittaa YK:n ruokaohjelma WFP. Työsulun myötä pelaajat jäävät ilman palkkojaan, mikä keskellä talvea voi koitua heidän ja heidän perheidensä kohtaloksi.
”NHL-pelaajan keskiansio on vaivaiset 1,8 miljoonaa dollaria vuodessa, ja eniten tienaavienkin palkka on vain muutamia kymmeniä miljoonia, joten uhka on todellinen”, kertoi YK:n edustaja Siad Barre. Hän lupasi kuitenkin, että YK auttaa nälkäisiä pelaajia parhaansa mukaan.
”Joudumme ehkä hieman supistamaan Sudanin ja Afrikan sarven alueen ruoka-apua, mutta joskus on vain priorisoitava”, Barre jatkaa.

Suuri helpotus

Suomalaiset NHL-pelaajat ottivat tiedot YK:n kädenojennuksesta helpottunein mielin vastaan.
”Luojan kiitos. Pelkäsin jo, että pitääkö tästä kerjuulle lähteä. Eniten pelotti tietysti vaimon ja lasten puolesta”, kommentoi golfkentältä tavoitettu tähtihyökkääjä Teemu Selänne.
Selänteen mukaan monet pelaajat ovat hädissään pohtineet leivän hakua aina Venäjää myöten. Lisäksi useat ovat jättäneet jo työttömyysturvahakemuksen viranomaisille ja varanneet paikkoja kodittomien yömajoista. Lisäksi ammattiyhdistys suunnittelee halpakorkoisten lainojen antamista miljonääripelaajille.
Työsulku olisi vielä mahdollista välttää suostumalla NHL-liigajoukkueiden vaatimiin palkkakattoihin, mutta tämä on pelaajien mielestä täysin sietämätön ehdotus.
”Jos palkat tästä putoaisivat, niin nälkäkuolema olisi edessä. Rahat eivät enää yksinkertaisesti riittäisi perustoimeentulon takaamiseen. Sydämetöntä ja ahnetta sakkia ne omistajat”, sanoi toistakymmentä vuotta miljoonapalkalla tahkonnut luottopakki Teppo Numminen.

Yksi vastaus aiheeseen “YK lupaa ruoka-apua NHL-pelaajille”

Read previous post:
Julkinen synnytys vaatii napanuorat kadulle

(VANTAA) Loppuvaiheessa raskaana olevien tulisi kuljettaa mukanaan lastenvaunuja. Vastasyntyneelle on siten heti oma pikku pesä paikan päällä. Näin opastaa Julkinen...

Close