Kategoriat
Kotimaa

Julkinen synnytys vaatii napanuorat kadulle

(VANTAA) Loppuvaiheessa raskaana olevien tulisi kuljettaa mukanaan lastenvaunuja. Vastasyntyneelle on siten heti oma pikku pesä paikan päällä. Näin opastaa Julkinen synnytys ry:n tänään julkaisema tiedote. Tiedote on kannanotto viime aikoina velloneeseen synnytyskeskusteluun. Yhdistys pyrkii edistämään vapaata ja julkista synnytystä paikkaan tai aikaan katsomatta.
”Julkisilla paikoilla imettäviä paheksutaan. Pöh ja turhaan, sanon minä. Meidän mielestämme jälkeläiset tulisi synnyttääkin julkisesti. Miksi maailman luonnollisimman tapahtuman pitäisi toteutua piilossa? Korkeissa betonirakennuksissa tai saunoissa ja jopa niiden takana? Kadulle, sanon minä. Ihmisten on aika nähdä, miltä näyttää napanuora”, yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Ylileveälantio pui pulleaa nyrkkiään.
”Verta ja napanuoranpätkiä. Rehellistä puskemista, hikoilua ja uuden elämän tuottamista”, Ylileveälantio lisää hymyillen.
Julkinen synnytys ry uskoo julkisten synnytysten vähentävän myös teiniraskauksien ja sukupuolitautien määrää. ”Kun nuoret näkevät, millainen urakka on työntää nelikiloinen pojanvonkale kapeista lanteista, niin tuskinpa enää panettaa niin urakalla”, Ylileveälantio arvioi.

Read previous post:
Joukkoylösnousemus Turkissa

(ANKARA) Uuden testamentin aikainen maailmanennätys kuolleista nousemisessa meni kertaheitolla uusiksi torstain ja perjantain välisenä yönä Turkissa. Yli sata kuolleeksi julistettua...

Close