Kategoriat
Kotimaa

Suomi aikoo ostaa Pakistanilta ydinohjuksia

(HELSINKI) Suomi suunnittelee puolustukseensa radikaaleja uudistuksia. Hallitus aikoo hankkia Pakistanilta ainakin viisi ydinkärkeä, jotka suunnattaisiin mm. Venäjälle. Asiasta on tiettävästi solmittu alustava sopimus tiistaina maahamme vierailulle saapuneen Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin kanssa.
”Ydinohjuksista kolme on pitkän kantaman strategisia aseita, jotka suunnataan venäläisiin kohteisiin. Niiden nimeksi tulevat Mannerheim 1, 2 ja 3. Kaksi on lyhyen kantaman taktisia ohjuksia, tyyppimerkinnältään UKK-1 ja UKK-2. Niiden maaleina ovat Euroopan kohteet”, paljasti puolustusministeri Seppo Kääriäinen.
Ohjusten tarkemmista kohteista ei kuitenkaan vielä haluttu antaa tietoja, kuten ei niiden sijoituspaikoistakaan. ”Pysyvätpä varpaillaan Moskovassa ja Tukholmassa”, ministeri hihitti. Kääriäisen mukaan ohjusten hankkiminen selventää keskustelua Suomen puolustuspoliittisista linjauksista kertaheitolla.
”Enää ei tarvitse miettiä, miten Suomi onnistuu puolustamaan itseään, jos jokin vihamielinen taho, tai jos suoraan sanotaan niin hemmetin venäläiset, sattuisi iskemään. Eikä tarvitse nuoleskella Natoa tai isoja EU-maita. Puolustus on nyt todellakin omissa käsissä”, maalailee Kääriäinen.
Ydinohjusten käyttöohjeistakin on jo ilmeisesti tehty ensimmäiset linjaukset. Nk. punainen nappi olisi presidentin hallussa, joskaan laukaisupäätöstä ei tehtäne ilman konsultaatioita Delfoin oraakkelin ja puhemies Lipposen kanssa.

Yksi vastaus aiheeseen “Suomi aikoo ostaa Pakistanilta ydinohjuksia”

Älä hyvä mies paljasta suomalaisten uusia sotasuunnitelmia. Viimeksi kun vih.. siis venäläiset saivat selville panssarivaunujen tornien pulttauksen rantakallioihin romujen myynti päättyi saman tien.
Ja mitä jos vih… siis venäläiset tulevat ryyppäämään maitoa Vanhasen datsalle korpeen? Eikös itäänpäin suunnattavat ohjukset oikeastaan tähdätä Ulan Batoriin ja Venäjälle putoaminen johtuu vain ja ainoastaan siitä, että pakistanilaiset ovat taas kerran pettäneet meidät?

Read previous post:
Mattelilta uusi Barbie-nukke nimeltään Klaus

"Lyonin teurastajan" harrastuksina kulttuurihistoria ja rotuoppi (LYON) Pitkäaikaisesta poikaystävästään Kenistä äskettäin eronnut pikkutyttöjen suosikkisankaritar Barbie saa jälleen uuden poikaystävän. Mattel-yhtiöt...

Close