Kategoriat
Kotimaa

Sailaksen neuvo: Eläkeläiset töihin

(KUUSAMO) Eläkepommit paukkuvat, huoltosuhde huutaa hoosiannaa eivätkä peruskoululaiset osaa kirjoittaa ”bruttokansantuote”. Lyhyesti sanoen, hyvinvointiyhteiskunta on kriisissä, ja hyvät neuvot ovat tarpeen. Vaan onneksi valtiosihteeri Raimo Sailaksella on oiva konsti tarjottavaksi takataskustaan.
”Kylmä totuushan on se, että työllisiä on aivan liian vähän pitämään palveluja kasassa. Tarvitaan lisää työvoimaa, ja toisaalta eläkekustannuksia pitää pudottaa. Ratkaisu on siis yksinkertainen: eläkeläiset töihin!” Sailas käskee.
”Siellä ne vain lorvivat yhteiskunnan tuella tukkivat kassajonoja ja hamstraavat aletuotteita, aivan kuin he olisivat sen jotenkin ansainneet. Ei, vaan töihin siitä. Kyllä tässä maassa on vielä ojaa kaivettavaksi”, Sailas neuvoo.
Sailaksen mukaan ehdotus on yksinkertaisen nerokas. Töihin palaaville eläkeläisille ei tarvitse maksaa eläkettä, ja toisaalta kun he ovat olleet pitkään poissa työelämästä, heille voi maksaa minimipalkkaa. Kuitenkin he panoksellaan kartuttavat yhteiskunnan kassaa, sanoo Sailas palkankorotusta odottaen.
Ainakin SDP ja Kokoomus ovat jo innolla asettuneet esityksen taakse.
”Pummit töihin!” kommentoi kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

Read previous post:
"Ei siellä nyt ihan niin hurjaa ole"

Huumekauppaa ja valtataistelua. Itse tehtyjä veitsiä, murhia ja raiskauksia. Televisiosarjojen antama kuva on hurja, mutta virheellinen. Paavo "Tikari" Lipponen vakuuttaa,...

Close