Kategoriat
Yleisönosasto

Possessiivisuffikseista

Koska julkisuudessa on esitetty epäilyjä, että mielestämme omistuspäätteen eli nk. possessiivisuffiksin käyttö ei olisi tieteellisesti validi menettelytapa, viitaten tutkimukseemme ”Mummi kuoli — sinun vika”, niin tahdon nyt tässä käyttää tilaisuuteni ja selvittää nollatutkimuksen huippuyksikön kannan asiaan.
Kaikissa tutkimuksissamme käytetään eri välimerkkejä, aakkosia sekä sijapäätteitä että lauseenjäseniä tarkasti suomen kielen keskimääräisen prosentuaalisen jakautuman mukaisesti. Niinpä tutkimuksemme sisältävät aina noin 13,2 a-kirjainta sataa merkkiä kohden, noin 2,3 pistettä, 1,05 pilkkua sekä sopivassa sekoitussuhteessa omistusliitteitä ja adverbiaaleja, jotta syntyy hyvä ja tasainen blandis. Nämä lisätään tutkimustekstin joukkoon sirottimista, jotka täytetään vain ykköslaatuisista tuote-eristä, jotka toimittaa WSOY.
Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että kesätyöntekijämme unohti tilata ajoissa lisää omistuspäätteitä ennen tutkimuksen painoonmenoa, ja niinpä niitä ei enää riittänyt nimiösivulle. Kyseinen työntekijä on jo tapauksen johdosta ruoskittu, piesty, sivelty hunajalla ja istutettu muurahaispesään. Toivon, että tämä puhdistaa ilmaa.
tutkimusterveisin,
Wilhelm Tell
Jyväskylän yliopiston nollatutkimuksen huippuyksikkö

Read previous post:
Kulttuuriministeriön työryhmä ottaa käsittelyyn kirjailijoita

(LAUKAA) Kulttuuriministeriö ottaa syksyn aikana käsittelyyn neljästä viiteen kirjailijaa ympäri Suomen. Kirjailijoiden nimiä ei haluta paljastaa, mutta kaikkia yhdistää se,...

Close