Kategoriat
Kulttuuri

Kulttuuriministeriön työryhmä ottaa käsittelyyn kirjailijoita

(LAUKAA) Kulttuuriministeriö ottaa syksyn aikana käsittelyyn neljästä viiteen kirjailijaa ympäri Suomen. Kirjailijoiden nimiä ei haluta paljastaa, mutta kaikkia yhdistää se, että he ovat kritisoineet kultturiministeriötä sen taipumuksesta tukea vain jo kanonisoituja taiteilijoita ja unohtaa kaikki, mikä ei ollut avant gardea jo viisikymmentäluvulla.
Kyllä niitä muutamia käsittelyyn otetaan. Meillä on isoja miehia palkattu ihan sitä varten. Kattotaan sitten, että miten se kritiikki jälkikäteen kulkee”, kuvailee ministeriön toimia kulttuuriministeri Tanja Karpela. ”Turpaansa saavat”, hän tarkentaa käsittelyn kulkua.
Kulttuuriministerin innoittamina monet muutkin ministeriöt ovat alkaneet suunnitella erilaisia käsittelymalleja. Ainakin Valtiovarainministeriö aikoo ottaa käsittelyyn työttömät, Puolustusministeriö ulkomaat ja Liikenne- ja viestintäministeriö internet-pohjaiset pienjulkaisut toimittajineen.

Read previous post:
Sähkeitä perjantailta

Mustamaalaustaiteen näyttelyn järjestäjä pidätetty -- Kesän matkailuvaltiksi odotetun Punkalaitumen Mustamaalaustaiteen näyttelyn järjestäjä Keimo Paskiainen (kesk.) on pidätetty. Paskiaisen epäilleen syyllistyneen...

Close