Kategoriat
Kotimaa

Poliisi: Kypärän käyttö liikenteessä vielä turhan vähäistä

(KAUNIAINEN) Meillä jokaisella on vain yksi pää, mutta kaikki eivät sen arvoa tunnu ymmärtävän. Tältä vaikuttaa ainakin liikennettä valvovasta poliisista, joka seuraa huolestuneena ihmisten sompailuja kevyen liikenteen väylillä. Eikä huoli ole turhaa, sillä Liikenneturvan uusimpien tilastojen mukaan hyvin harva kulkija käyttää suojakypärää.
”Niin, jalankulkijoiden keskuudessahan kypärän käyttö on oikeastaan täysin olematonta. Kun oikein tarkkaan mietin, niin eipä sellaisia tapauksia tule yhtään mieleen. Ei, ei tule”, pohtii konstaapeli Janne Virkkunen Kauniaisten poliisista.
”Tai oli kerran yksi, mutta silläkin oli mukanaan pyörä”, hän jatkaa.
Yhtä lailla huolestuttava piirre on, ettei kypärän käyttö ole suosituksista huolimatta iskostunut myöskään autoilijoiden tapoihin. Olipa kyseessä sitten citymaasturi, kauppakassi, bussi tai urheiluauto, kuljettajat uhmaavat terveyttään ja huristelevat paljain päin. Poliisi on yhtä mieltä Liikenneturvan kanssa siitä, että suositukset pitäisi muuttaa nopeasti asetuksiksi, jotta niiden rikkojia voitaisiin rangaista.
”Siinä alkaisi käsi heilua ja läski tummua, voi pojat”, kuvailee Virkkunen tulevaa.
”Mutta toisaalta on sitten niinkin, etteivät pyöräilijät ja jalankulkijat taas käytä turvavöitä sitten ollenkaan. Että ei tässä kukaan kovin synnitönnä kulje”, lisää Virkkunen.

Read previous post:
Sähkeitä maanantaille

Publikaanit peräävät oikeuksiaan -- Jerusalemin publikaanit vuosilta 80 ekr. -- 50 jkr. ovat ajautuneet ilmiriitaan Yhdysvaltojen uuspublikaanisen puolueen kanssa. Re-publikaanit...

Close