Kategoriat
Kotimaa

Piippolan vaarin talo ulosottoon

Vaari valittelee kovaa kohtaloaan, syyttää systeemiä
(PIIPPOLA) Piippolan vaarilla oli talo, lauletaan lastenviisussa. Vaan eipä ole enää. Martti Piippolan, 67, talo nimittäin päätyi perjantaina pakkolunastukseen vaarin maksamattomien laskujen takia. Eri luottokorteilla ja vekseleillä vaari oli vuosien kuluessa onnistunut hankkimaan yli 2 000 000 euron velat, joiden koroista selviytyminen kävi lopulta vanhukselle liian vaikeaksi.
Naapurit eivät kuitenkaan huomanneet mitään, sillä vaari piti kulisseja pystyssä viimeiseen asti. Lehmät, kanat, hevoset ja traktorit pysyivät kuvioissa ammumassa ja kotkottamassa loppuun asti. Nyt traktoreiden määränpäänä on poliisihuutokauppa, eläinten teurastamo.
Vaari ja hänen naapurinsa pitävät ulosottoviranomaisten toimintaa kohtuuttomana.
”Jos ihminen parhaansa mukaan yrittää elää yli varojensa luotottajia ja pankkeja huijaamalla, niin onhan se vähän kohtuutonta tällaiseen ryhtyä. Systeemissä on vikaa”, vaari itse kommentoi. Tukea hän saa naapureilta.
”Onhan se nyt selvä, että ihmisen pitää pari kertaa vuodessa päästä ulkomaanmatkoille ja hankkia aika ajoin ylellisyystavaroitakin. Systeemissä on vikaa”, sanoo naapuri Niilo Ahvenniemi.

Systeemin vika

Piippolan vaari pitääkin järjestelmää yksinomaan syyllisenä hänen surkeaan ja kodittomaan tilanteeseensa. Hänen mielestään ulosottoviranomaisten, pankkien, lääkärien ja seminologien olisi pitänyt jo vuosia sitten arvata, että vaarille käy pian ohraisesti, jos toimenpiteisiin ei ryhdytä. Hänen mielestään merkit velkaongelmista olivat nähtävissä jo alakoulussa, mutta systeemi ei niistä piitannut.
Toisena kompastuskivenään hän pitää nykyistä maatalouspolitiikkaa tukiviidakkoineen, joka suorastaan houkuttelee huijaamaan, varsinkin jos oma luonne on vaikean lapsuuden, vaikean murrosiän, vaikean keski-iän ja vaikean eläkeiän takia vinoutunut.
”Systeemin ja MTK:n vika”, sanoo vaari.
Talon ja karjan lisäksi vaarilla oli saari, joka on nyt myös viranomaisten hallussa.

Yksi vastaus aiheeseen “Piippolan vaarin talo ulosottoon”

Read previous post:
Saddam: Uusi parta-look Enestamin ansiota

(BAGDAD) Irakin syrjäytetyn diktaattorin Saddam Husseinin uusi partamuoti on hänen omien sanojensa mukaan peräisin RKP:n puoluejohtajalta ja ympäristöministeriltä Jan-Erik Enestamilta....

Close