Kategoriat
Kotimaa

Lipponen: SDP:n tultava ulos kaapista

(PUNTAALA) Eduskunnan puhemiehen, SDP:n puheenjohtajan Paavo Lipposen mielestä puoluetta pitäisi viedä selvästi enemmän oikealle ”aivan kuin olen koko ajan yrittänyt tehdä”. Tällä keinoin puolueen edustajille voitaisiin taata enemmän kansainvälisiä johtopaikkoja.
Lipposen mukaan selvä esimerkki reivauksen tarpeesta saatiin alkuviikolla, kun EU-komission johtoon valittiin Portugalin sosialidemokraattisen puolueen keulahahmo Durao Barroso. Hänen puolueensa on selvästi keskustaoikeistolainen. Lipposen mielestä SDP:nkin pitäisi tulla rohkeasti ulos kaapista, ja tunnustaa sinistä väriä, sillä ”semmoista politiikkaahan me olemme koko ajan harjoittaneet, eihän kukaan mitään helvetin kommareita mihinkään kabinetteihin ota”, hän perustelee.
Kokoomus suhtautuu tietoihin uudesta porvarillisesta kilpailijastaan lähes paniikinomaisesti, ja lupaa muuttaa nopeassa tahdissa kurssiaan vasemmalle. ”Olemme pian vallankumouksellisempia kuin Castro itse”, kehuu puoluejohtaja Jyrki Katainen.

Read previous post:
Suomi voitti

"Kyllä tuntuu hyvältä" Suomi voitti ylivoimaisesti eilen päättyneen. Vaikka alku oli äärimmäisen hankala nihkeän tuomarityöskentelyn vuoksi, eivät pohjolan uroot lannistuneet...

Close