Kategoriat
Kotimaa

Lääkärit vaativat äitejä pois synnytyksistä

(OTAVA) Synnytysten ja naistentautien erikoislääkärit vaativat, ettei äitejä tulisi enää päästää synnytyssaleihin, eikä muutenkaan mukaan raskausajan tutkimuksiin ja toimenpiteisiin.
”Tutkimushuone ja synnytyssali ovat sellaisia paikkoja, joissa ammatti-ihmiset tekevät työtään. Pidän todella kummallisena, että sinne pitäisi vaativan operaation aikana päästää väkeä, joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa”, jyrisee tohtori Heila Juselius Oulun ammattikorkeakoulullisesta sairaalasta.
Ennen vanhaan äideillä ei ollutkaan mitään asiaa synnytykseen, mutta parin vuosikymmenen aikana määräyksiä sairaaloissa on höllennetty, ja synnytys koetaan nykyisin koko perheen asiaksi. Juselius pitää kehitystä valitettavana, ja toivoo, että kussakin perheessä osattaisiin ajatella asiaa järkevästi ja jättää äiti suosiolla ulkopuolelle.
”En ymmärrä, miten tällainen yhteinen kokemus voisi mitenkään olla hyväksi kenellekään. Siitä seuraa vain, että lapsista tulee kaikenmaailman esiintyviä taitelijoita tai muita riemuidiootteja”, Juselius sanoo.
”Onnellinen lapsuus on seurausta kivusta ja kyyneleistä ja hylätyksi tulemisen tunteista”, hän huomauttaa.

Read previous post:
Tutkimus: Iso penis takaa pitkän ja hyvän elämän

(JYVÄSKYLÄ) Jyväskylän yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan peniksen koko vaikuttaa ratkaisevasti miehen elämään. Tutkijoiden mukaan sellaiset miehet joilla on iso penis,...

Close