Kategoriat
Kulttuuri

Kultaisesta harmonikasta tulee ensi vuonna hanuri

(IKAALINEN) Vuodesta 1983 järjestetty perinteinen viihdeharmonikansoiton mestaruuskilpailu Kultainen harmonikka saa ensi vuodesta alkaen uuden nimen. Järjestäjien antamien tietojen mukaan vuonna 2005 kisataan nimellä Kultainen Hanuri.
”Vanha nimi oli toki perinteikäs, mutta hanuri on nykykielenkäytössä selkeästi yleisempi, ja siksi vaihdamme siihen”, perustelee Sata-Häme Soi -juhlien koordinaattori Väinö Hangonkeksi.
Samalla tavalla myös nuorten soittajien kisa vaihtaa nimekseen Hopeinen Hanuri. Järjestäjät pohtivat tiettävästi myös Pirunkeuhkon Rassaus -nimeä, mutta siitä luovuttiin häveliäisyyssyistä.
”Emme toki tohtineet ottaa käyttöön mitään kaksimielistä ilmausta ja näin tahrata kunniakkaan kilpailun mainetta”, Hangonkeksi muistuttaa.
Yli 20 vuotta järjestetty kisa kerää edelleen vuosittain sankan osanoton, ja Hangonkeksi toivoo uuden nimen vain lisäävän hanurinsoiton suosiota.
”Ehkä ensi vuonna nähdään Ikaalisissa ennätysmäärä hanurin revittelijöitä”, Hangonkeksi tuumaa.

Read previous post:
Hysteerikot varautuvat ylilyönteihin

(YLIVIESKA) Suomen hysteerikot ry varautuu ylireagoimaan ensimmäiseen Suomessa tavattuun scrapie-tapaukseen. "Lampaan ostoboikotti on jo käynnistymässä, kansanedustajille on kirjoitettu ja maatalousministerille...

Close