Kategoriat
Ulkomaat

Bremer johtamaan Israelin miehityshallintoa

”HYVIN SE MENI VIIMEKSIKIN”
(JERUSALEM) Yhdysvaltain miehityshallintoa Irakissa johtanut diplomaattiveteraani Paul Bremer siirtyy seuraavaksi johtamaan Israelin miehityshallintoa Länsirannalla ja Gazassa, kertoivat amerikkalaislähteet torstaina. Bremerin uskotaan saavan räjähdysherkän tilanteen palestiinalaisalueilla rauhoittumaan nopeasti, sillä kuten lähteet mainitsivat ”hyvinhän se sujui Irakissakin”.
Kutsu tehtävään tuli Israelin viranomaisilta, jotka odottavat näkevänsä palestiinalaiset ja israelilaiset pian rauhanomaisessa rinnakkainelossa ja kastelemassa yhdessä siirtokuntien kukkaistutuksia.
”Irakissa nähtiin, miten hyvin Bremerin johtama hallinto sai ääriryhmät nopeasti aisoihin ja tasapainon palautetuksi sodanjälkeiseen maahan. Odotamme nopeaa edistymistä myös Länsirannalla ja Gazassa”, kuvaili diplomaatti Mazel-tov Shlimazl.
Palestiinalaisryhmätkin ovat ottaneet Bremerin nimityksen ilolla vastaan. Jihad- ja Hamas-ryhmittymät ilmoittivat jo perustaneensa 30 uutta itsemurhaosastoa ja Al-Aksan marttyyrien prikaatit sanoi aloittavansa ensi viikolla laajan pommituskampanjan koko maassa. Myös Bremer on toiveikas.
”Hyvin se meni viimeksikin”, Bremer totesi muistuttaen vain noin 600 yhdysvaltalaissotilaan ja tuhansien siviilien kuolleen Irakissa sotatoimien päättymisen jälkeen ja maan infrastruktuurin olevan raunioina.
”Huonomminkin voisi olla”, Bremer sanoi.

Read previous post:
Kultaisesta harmonikasta tulee ensi vuonna hanuri

(IKAALINEN) Vuodesta 1983 järjestetty perinteinen viihdeharmonikansoiton mestaruuskilpailu Kultainen harmonikka saa ensi vuodesta alkaen uuden nimen. Järjestäjien antamien tietojen mukaan vuonna...

Close