Kategoriat
Ulkomaat

Kymmeneen käskyyn halutaan muutoksia

(LOS ANGELES) Yhdysvaltain katolinen kirkko on ryhtynyt ajamaan muutoksia Raamatun kymmeneen käskyyn. Yhdessä hallituksen kanssa laaditussa muutosluettelossa tärkeimpänä kohtana pidetään käskyn ”älä tapa” muotoilemista uudelleen muotoon ”tapa”. Teksasin arkkipiispa Ren Höekin mukaan tämä auttaa vielä monia pääsemään taivaaseen. ”Tämä auttaa vielä monia pääsemään taivaaseen”, Höek sanoi.
Ehdotus on saanut jo vastaansa monia, joiden mukaan Raamattu on pyhä, eikä siihen saa koskea. Höek muistuttaa kuitenkin, ettei raamattu suinkaan ole yhtenäinen kirja, vaan kokoelma tekstejä, jotka ovat eläneet tuhansia vuosia. Näin ollen niihin hänen mukaansa voidaan puuttua, mikäli ne ovat selkeästi vanhentuneita. ”Niihin voidaan puuttua, mikäli ne ovat selkeästi vanhentuneita”, Höek sanoi.
Ehdotus on saanut vankkaa kannatustamuun muassa anglikaanisen kirkon taholta. Englannin valtionkirkko kuitenkin kritisoi voimakkaasti Alabaman kirkkoneuvoston muutosluetteloon läpiajamaa kohtaa, jonka mukaan ”älä himoitse naapurisi karjaa” tulisi muotoilla uudelleen muotoon ”älä himoitse naapurisi sonnikarjaa.” Alabaman piispa Ottomar Dumlen mukaan ”osa niistä hiehoista vaan näyttää niin pirun haluttavilta.”

Read previous post:
Bremer johtamaan Israelin miehityshallintoa

"HYVIN SE MENI VIIMEKSIKIN" (JERUSALEM) Yhdysvaltain miehityshallintoa Irakissa johtanut diplomaattiveteraani Paul Bremer siirtyy seuraavaksi johtamaan Israelin miehityshallintoa Länsirannalla ja Gazassa,...

Close