Kategoriat
Ulkomaat

Häkämies nimitetty Palestiinalaishallinnon turvallisuuspäälliköksi

(GAZA) Suomen entinen sisäministeri Kari Häkämies on nimitetty Palestiinalaishallinnon turvallisuusjohtajaksi, kertoivat aina ennenkin luotettavina pidetyt palestiinalaislähteet maanantaina. Häkämiehen valinnan toivotaan selkiyttävän sekavaa tilannetta Gazassa, joka on johtanut jo pääministeri Ahmed Qurien eroon saakka.
Häkämiehen eduiksi lasketaan kokemus turvallisuustehtävistä sekä ankara ja tarvittaessa tulinenkin asenne. Hänen ei myöskään tiedetä sekaantuneen palestiinalaishallintoa ravisteleviin korruptioskandaaleihin.
”Meillä on vakaa luottamus siihen, että Häkä hoitaa homman kotiin”, kommentoi presidentti Jasser Arafat luotisateen keskeltä Ramallahista.
”Häkämiehellä on oikeus halutessaan pistää taateliin ketä huvittaa, kunhan järjestys vaan palaa”, Arafat luonnehtii uuden turvallisuusjohtajan valtuuksia.
Suomessa ollaan valinnasta tiettävästi helpottuneita.