Kategoriat
Ulkomaat

Heinäsirkat uhkaavat Afrikkaa, pimeys ja sammakot seuraavina

(NAIROBI) Afrikan valtiot vapisevat mannerta lähestyvien heinäsirkkalaumojen edessä. Tuholaisten pelätään narskuttavan tieltään viljasadot ja ajavan monet maat nälkäkatastrofiin. Vielä pahempaa voi kuitenkin olla tulossa, valtionpäämiehet ja tutkijat pelkäävät.
”Merkit ovat selvät: ensin tulevat heinäsirkat, ja ennen kuin arvaammekaan, seuraavat sammakot, raesateet, Niilin muuttuminen vereksi ja pimeys perässä. Lopuksi kuolevat kaikki esikoiset ja se merkitsee kyllä jonkinsortin väestökatastrofia”, ennakoi ympäristötutkija Boutros Ghali Kairon yliopistosta.
Heinäsirkkalaumat saavuttivat viikonlopun aikana Mauritiuksen, ja Afrikassa odotellaan nyt kylmä hiki otsalla, mitä tuleman pitää. Ghalin mukaan mitään ei kuitenkaan ole tehtävissä, sillä ”näin tässä nyt vain käy, vitsaukset ovat taas kerran edessä kun viime kerrasta ei helvetti soikoon mitään opittu”.
Ghali antaa sen verran toivoa, että lapsensa voi säästää, jos muistaa tuhria ovenpielensä karitsanverellä. Tämäkin jäänee harvojen etuoikeudeksi, hän arvioi.
”Lampaat taitavat olla jo suurimmaksi osaksi lyötyinä lihoiksi ja verestä on tehty lettuja. Niin siinä käy, kun ei osata varautua ajoissa”, moittii Ghali pientä purnukkaa hölskytellen ja leveästi virnistäen.

Read previous post:
Optimistien kesäjuhlien odotetaan onnistuvan mainiosti

(NAANTALI) Järjestyksessään 35. optimistien kesäjuhlien odotetaan onnistuvan kaikinpuolin mainiosti. Sateisesta alkukesästä ja kutsujen postituksen kanssa sattuneista pienistä vastoinkäymisistä huolimatta juhlien...

Close