Kategoriat
Ulkomaat

Chicago vaihtaa nimeä "suomalaistoimittajien iloksi"

(ZICAGO) Miljoonakaupunki Chicago aikoo muuttaa nimensä ensi vuoden alusta lähtien. Yhdysvaltain kolmanneksi suurimman kaupungin johto on lopen kyllästynyt siihen, etteivät suomalaistoimittajat osaa kirjoittaa edelleenkään kaupungin nimeä oikein.
”Chigago. Aina sama saatanan Chigago. Millaisia helvetin pässinpäitä analfabeetteja tiedotusvälineissä oikein työskentelee kun eivät osaa perkele edes näin yksinkertaista asiaa?” päivittelee kaupungin varapormestari Juri Zhivago.
Zhivago hämmästelee, että vaikka suomalaisia huippu-urheilijoita on palloillut kaupungin joukkueissa vuosikaudet, ei ero c- ja g-kirjainten välillä ole vieläkään selvinnyt. Koska yrityksistä huolimatta Chicagoa ei osata kirjoittaa oikein, on ”tuulten kaupunki” päättänyt antaa periksi.
”Jatkossa kaupungin nimi on joko Chigago, Zikago, Sikako, Siigago, Santiago, Zorbas tai Curacao, mikä helvetin konsonanttiyhdistelmä nyt sattuukaan sillä hetkellä kuulostamaan oikealta kirjoittajan märkivissä korvissa”, Zhivago esittelee.
Vastapainoksi chicagolaiset aikovat käyttää Helsingistä mm. kirjoitusmuotoja El Zingi, Ellsink, Chelgingi sekä Turku, kertoi Zhivago.
Chicagon vanavedessä myös saksalainen autonvalmistaja Porsche suunnittelee vastaavaa muutosta ”niiden hemmetin kirjoitustaidottomien suomalaisten takia”. Jatkossa tehtaan autot tunnetaan nimellä Porsse.

Read previous post:
Kokoomus: Abortti sallittava 18-vuotiaaksi saakka

(NUUKSIO) Kansallinen kokoomus hätkähdytti varhain aamulla ilmoittamalla, että se aikoo esittää aborttilain laajentamista. Uusi laki mahdollistaisi sikiön abortoimisen aina 18...

Close