Kategoriat
Kotimaa

Alkoholitestit tulossa työpaikoille

(OULUNSALO) Lisääntynyt suomalaisten alkoholinkulutus on johtamassa entistä tiukempaan lainsäädäntöön väärinkäytön ehkäisemiseksi. Uusimpana keinona työmarkkinajärjestöt aikovat esittää pakollisia alkoholitestejä työpaikoille.
”Niin, onhan se hirveää, kun alkoholia käytetään väärin. Tulimme siihen tulokseen, että jotakin pitäisi tehdä, ja tämä tuli mieleen ikäänkuin passelimpana ratkaisuna”, selittää SAK:n alkoholipoliittisen keskusteluryhmän johtaja Iiro Vinetto.
SAK:n suosituksesta monilla työpaikoilla onkin jo alettu järjestää alkoholitestejä. Mikkeliläisessä Hagforsin konepajassa käytäntöä on noudatettu jo muutaman kuukauden ajan, ja kaikki osapuolet ovat olleet tyytyväisiä.
”Mikäs tässä. Maanantaisin testataan viinejä, tiistaisin on vuorossa oluttesti, ja loppuviikko lasketellaan pääasiassa väkevillä”, listaa yrityksen pääluottamusmies Saku Aura. Auran mukaan kaikkien työntekijöiden on osallistuttava testeihin ja ”kipattava vähintään sixpäkkiä vastaava määrä alkoholia naamaan tai se on varoituksen paikka”.
”Kolmesta varoituksesta seuraa hoitoonohjaus, joka hoidetaan tuolla lähimetsässä paikallisen spurgujengin huomassa”, kertoo toimitusjohtaja Jaakko Paracelsus.
Johtajan mukaan pakollisten testien käyttöönoton jälkeen työilmapiiri on parantunut merkittävästi, joskin työtehossa on havaittu pientä pudotusta, ja työtapaturmat ovat lisääntyneet 200 prosentilla.
”Mutta tärkeintä on se, että väki viihtyy. Ja onhan se niin ettei kukaan järkevä ihminen jumalauta jäpitä liukuhihnan vieressä 40 vuotta selvinpäin!” Aura muistuttaa.

Read previous post:
Suurvisiirit pakolliseksi jääkiekkoilijoille

(OULU) Jääkiekon SM-liigan hallitus on päättänyt, että tulevalla kaudella jokaisen pelaajan on käytettävä kaukalossa suurvisiiriä. Päätös syntyi pitkän keskustelun jälkeen...

Close