Kategoriat
Kotimaa

Kansanedustajien kesälomien alku työllisti taas poliisia

(HELSINKI) Kansanedustajat kirmasivat jälleen kesälaitumille viime viikonloppuna, ja tuttuun tapaan poliisilla riitti kiirettä riehakkaiksi äityneiden juhlijoiden paimentamisessa.
Kesälomien alkajaisviikonloput ovat perinteisesti olleet kiireisiä niin virkavallalle kuin vapaaehtoistyöntekijöille, joiden selviämisasemilla hoidettiin tälläkin kertaa kymmeniä tiedottomia kansanedustajia. Tänä vuonna tilannetta pahensi alkoholin hinnanalennus.
”Tavallaan se on ymmärrettävää, että vuoden raskaan työn jälkeen kansanedustajat haluavat vähän juhlistaa kesäloman alkua, mutta kyllä tämä on vähän liikaa. Pelkästään Kaisaniemenpuistosta korjattiin talteen toistakymmentä ympäripäissään ollutta kansanedustajaa”, huoahtaa konstaapeli Johan Berglund.
”Kaljoittelusta on siirrytty nyt väkeviin, ja seuraukset näkyvät”, Berglund huomauttaa. Hänen mukaansa nuorimmat kansanedustajat ovat kaikkein riehakkaimpia, kun taas vanhemmat vetäytyvät hyvissä ajoin pitämään rajuja kotibileitä.
Lehden toimitus kävi seuraamassa kansanedustajien rymyämistä Helsingin keskustassa, ja meno oli varsin rankkaa.

”Hallitus ei mittää”

Ensimmäisenä silmään osui noin parinkymmenen nuorehkon naisen ryhmä, joka notkui puiston laitamilla osin puskien suojassa. Kirosanat lentelivät, leijonaviinapullo kiersi ringissä, ja huutelivatpa neidit myös hävyttömiä ohikulkijoille.
”Viitttuu, mikä köyhä se siinä menee! Meilläpä onkin valtaa! Varo vaan ettei koroteta verojas!” huusi toimittajan perään eräs vaaleatukkainen kansanedustaja, ilmeisesti Vihreiden ryhmästä.
Tilanne oli jo äityä vaaralliseksi, kun vastaan käveli melkoisen tukevassa humalassa ollut Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ”Punaiset paholaiset”, niin kuin he itseään haluavat kutsuttavan. Porukka ympäröi minut ja alkoi tuuppia edestakaisin ja vaati rahaa ja tupakkaa.
”Hallitus ei mittää! Hallitus ei mittää! Vallankumous tulee, saatanan porvari!” ryhmä kailotti. Pääsin nipin napin livahtamaan heidän hyppysistään.

Jokavuotinen riesa

Poliisin tietojen mukaan kesälomien aloitusjuhlista kerättiin talteen kaikkiaan 90 kansanedustajaa. He syyllistyivät useimmin pikkurikkeisiin, kuten kivien heittelyyn, kadulle virtsaamiseen, viinanjuontiin julkisella paikalla, sekä sammumiseen. Pari pahempaakin välikohtausta sattui.
”Suurhälytys oli jo lähellä, kun saimme tietää, että Martinlaaksoon suunniteltiin loppuillaksi joukkotappelua hallituksen ja opposition välille. Onnistuimme kuitenkin pidättämään päätekijät, Pitkä-Matin ja Nyrkki-Jyrkin ennen kuin mitään ehti sattua”, kertoo Berglund.
Poliisi toivoo, että kansanedustajien vanhemmat pitäisivät parempaa huolta jälkikasvustaan. Myös selkeistä kotiintuloajoista pitäisi sopia, neuvoo Berglund.

Read previous post:
Kiina aloittaa pandojen pyynnin "tieteellisiin tarkoituksiin"

(GUANGZHOU) Kiinan hallitus ilmoitti tiistaina aloittavansa vuosien tauon jälkeen pandakarhujen pyynnin tieteellisiin tarkoituksiin. Tavoitteena on pyytää vuosittain noin 50 yksilöä....

Close