Kategoriat
Ulkomaat

Kiina aloittaa pandojen pyynnin "tieteellisiin tarkoituksiin"

(GUANGZHOU) Kiinan hallitus ilmoitti tiistaina aloittavansa vuosien tauon jälkeen pandakarhujen pyynnin tieteellisiin tarkoituksiin. Tavoitteena on pyytää vuosittain noin 50 yksilöä. Maan metsätalousministeriön mukaan näin saadaan tuikitarpeellista tietoa pandojen elintavoista ja ruokailutottumuksista.
”Samalla suojelemme hupenevia bambumetsiä ja saadaanpa mustan pörssin turkismarkkinoillekin pientä vipinää”, mainitsi ministeriön kerrossiivooja Li-Hang Toyota.
Ainakin Norja, Islanti ja Japani ovat jo ilmoittaneet kannattavansa Kiinan päätöstä. Niiden mukaan koko pandat voitaisiin samantien hävittää, niin ”olisi taas yksi viherpipertäjien vouhotus vähemmän”.
Viimeisimmän laskennan mukaan Kiinassa elää luonnonvaraisena noin 1 600 jättiläispandaa. Ne aiheuttavat Kiinan viranomaisten mukaan suurta tuhoa bambumetsissä. Japani on lisäksi nostanut esiin pandojen haitallisuuden kalastukselle.

Read previous post:
Vesiturvamiehille potkut

(TURKU) Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH on antanut kenkää pari kesää työssä olleille Vesiturvamiehille. Nämä mustiin pukeutuneet agentit ovat tuttuja...

Close