Kategoriat
Kotimaa

Eläintensuojelijat muistuttavat: älä ota kesäkansanedustajaa

(KARJAA) Tänäkin kesänä moni mökkilomalle suuntaava perhe päättää lasten ja miksei vanhempienkin viihdykkeeksi hankkia kesäkansanedustajan. Mutta syksyn tullen ja kansanedustajan menetettyä alkuviehätyksensä se saattaa jäädä yksinään hylättynä luontoon kun perhe pakkaa citymaasturinsa ja häipyy. Suomen eläintensuojeluliitto haluaakin jälleen tänä kesänä muistuttaa vanhasta totuudesta ”älä ota kesäkansanedustajaa”.
”Joka syksy saamme kymmeniä ja taas kymmeniä ilmoituksia hylätyistä kansanedustajista, jotka harhailevat pitkin metsiä. Eivät ne enää löydä sivistyksen tai istuntosalin suojiin, mistä seuraa väistämätön villiintyminen. Niistä voi tulla jopa vaarallisia”, muistuttaa eläinvalvoja Lotta Mainikkala.
Mainikkala huomauttaa, että talven tullen hylätyksi tullutta kansanedustajaa uhkaa lähes varma paleltumiskuolema. Joillakin yksilöillä on kuitenkin toivoa, kiitos Mainikkalan kaltaisten vapaaehtoistyöntekijöiden.
”Muutamia kesäkansanedustajia saadaan joka syksy pelastettua, ja pienen koulutuksen jälkeen nistä tulee taas sisäkelpoisia ja ne adoptoidaan hyviin koteihin”, iloitsee Mainikkala.
Hän tietää kertoa yhdestä perheestä, joka on vuosien mittaan adoptoinut jo lukuisia kansanedustajia. ”Niitä on siellä jo kokonaisen määrävähemmistön verran”, naureskelee Mainikkala.

Read previous post:
Schwarzenegger oppi puhumaan

(LOS ANGELES) Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger (47) on sanonut ensimmäisen sanansa. Viranomaislähteet raportoivat itävaltalaissyntyisen Schwarzeneggerin kutsuneen vaimoaan Maria Shriveriä äidiksi....

Close