Kategoriat
Kotimaa

Kalenteriin uusi muistopäivä yli 50 prosentin marginaaliveron uhreille

(KOTONA LEHTISILLÄ) Suomalaiset juhlapäivät saavat joukkoonsa uuden tulokkaan jo tänä vuonna, kun kalenteriin lisätään erityinen marginaaliveron uhrien muistopäivä, jota kehotetaan kaikkien asianmukaisella hartaudella viettämään. Päivää vietetään vuosittain aina kun 50,1 prosenttia vuodesta on kulunut.

”Päivän tarkoituksena on muistuttaa heistä, jotka joutuvat maksamaan lisätuloistaan tipankin yli 50 prosenttia veroja, minkä vuoksi heidän elämästään kaikkinainen ilo on mennyt pois, eikä uusien palkankorotusten vastaanottoon ole enää minkäänlaista kannustinta, rintaan pistää, sukat haisee ja muutenkin harmittaa”, kertoo juhlapäivätoimikunnan pääsihteeri Niklas Fyrkfinns.

Muistopäivä on yleinen liputuspäivä, ja sen kunniaksi soitetaan surumielistä viulumusiikkia ULA-taajuuksilla.

Juhlapäiväpäätöksen perusteluissa huomautetaan, miten kansainvälisessäkin katsannossa hälyttävän vähäiselle huomiolle ovat jääneet ne suomalaiset yrityspäättäjät ja muut hyvätuloiset, jotka jo kauan ovat hiljaa ja mukisematta kantaneet yli 50 prosentin marginaaliveron raskasta taakkaa sekä samalla koko yhteiskunnan hyvinvointia ja vähävaraisten tulonsiirtoja napolilaistyyliin leikatuilla harteillaan.

”Liki kuoliaaksi marginaaliverotettujen asemaan eivät ole puuttuneet edes ihmisoikeusjärjestöt, jotka muuten niin mielellään esiintyvät kaltoinkohdeltujen puolustajina. Heidän motiivejaan olla puuttumatta tähän räikeään epäkohtaan voi vain arvailla”, Fyrkfinns suree. Hän kertoo koskettavan tositarinan ystävästään Terosta, jonka 1000 euron palkankorotuksesta jäi käteen vain 498 euroa. Tero ei koskaan toipunut menetyksestä ja joutuu nyt lepuuttamaan runneltua mieltään Portugalissa.

Fyrkfinnsin mukaan uusi juhlapäivä antaa viimein äänen äänettömille, mutta varsinainen työ sorretun kansanryhmän oikeuksien puolesta on vasta alussa. Toimikunnan mukaan jatkossa esimerkiksi kaiken verovarojen käytön yhteydessä pitäisi erikseen tunnustaa marginaaliverotettujen korvaamaton rooli angloamerikkalaisen niin kutsutun land acknowledgement -tavan mukaisesti.

”Luotamme että tuleva porvarihallitus paikkaa sen, mikä edelliseltä vihervasemmistolaiselta porukalta jäi tekemättä, ja vaalirahoitusilmoitusten perusteella muuten syytä olisi”, Fyrkfinns toivoo.

5 vastausta aiheeseen “Kalenteriin uusi muistopäivä yli 50 prosentin marginaaliveron uhreille”

Epäreilua! Milloin muistetaan niitä työnantajaparkoja, jotka joutuvat maksamaan nuo verot? Eikä riitä yli 50 % marginaali, vaan päälle pitää maksaa eläkevakuutusmaksut, AY-liikkeen ylläpitomaksut, pekkaspäivät, arkipyhät, kahvi- ja vessatauot, kahvi ja vessapaperikin – eikä riitä Euroshopper, vaan kuppiin pitää kaataa Presidenttiä ja kermaperseet pyyhkiä vitun Lambilla.

Jos noiden maaor… eikun avainhenkilöiden juhlaa vietetään, kun vuotta on kulunut 50,1 %, niin näitä yhteiskunnan tukirankoja ja kaiken työn riemun antajia pitää juhlia raipaniskuin säestetyllä lipunnostolla aina, kun vuodesta on takana 834 %.

P.S. Kirjoitan anonyymisti, kun muuten tulee taas paskaa ovista ja ikkunoista. En ole vieläkään toipunut siitä kun keltainen lehdistö revitteli törkeästi GDPR:ää rikkoen EU:n maataloustuistani jo vuosikymmen enne kuin koko GDPR oli edes saatettu voimaan. Jävlan, pärkkele!

Muistopäivän on selvästi kehitellyt työryhmä, joka itse tekee yhteiskunnalle alle puolet työajastaan.

Suomalaiset huippuosaajat Björn Wahlroosin johdolla ovat jo aikaa sitten ymmärtäneet, että suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan, ilmaisen terveydenhuollon ja koulutuksen kustantaminen heidän ohuesta selkänahastaan saa riittää. Marginaalivero on pientä verrattuna progressioon, jota yrittäjäystävällisissä maissa pidetään paholaisesta seuraavana syntinä. Tuleva hallitus ottaa tämän epäoikeudenmukaisuuden varmasti huomioon tervehdyttäessään isänmaan taloutta ja manatessaan kommunismin aavetta pois Suomesta. Mutta ei kuitenkaan EU:sta, koska persut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitussähkeet perjantaiksi: Orpon kysymykset julki – haluaa tietää, ovatko muut puolueet kenties demareita

Oletko tänä aamuna muuttunut demariksi - Hallitustunnustelija Petteri Orpo (kkk.) on antanut puolueille listan kysymyksistä, joiden avulla valitaan hallitusneuvotteluihin lähtevät...

Close