Kategoriat
Politiikka

Hallitussähkeet perjantaiksi: Orpon kysymykset julki – haluaa tietää, ovatko muut puolueet kenties demareita

Oletko tänä aamuna muuttunut demariksi – Hallitustunnustelija Petteri Orpo (kkk.) on antanut puolueille listan kysymyksistä, joiden avulla valitaan hallitusneuvotteluihin lähtevät puolueet. Lehden tutkivan toimituksen Lepakkomiehen vessasta löytämän paperin mukaan kysymysten joukossa ovat ainakin ”Ethän ole demari”, ”Tissit vai perse” ja ”Moro ookko päissään”. Vastoin ennakko-odotuksia Orpon patterissa ei kuitenkaan ollut kiivaan vaalikamppailun aikana usein kuultua tiedustelua ”Jätä jämät?”.

Maahanmuutto olisi tehokkainta ilman mamuja – Ripeimmin Orpon kysymyksiin vastasi vaaleissa toiseksi suurimman puolueen paikan napannut perussuomalaiset. Puoluesihteeri Arto Luukkasen mukaan tehtävä oli hyvin helppo, koska kysymykset heijastelevat täsmällisesti puolueen arvomaailmaa. ”No vaikkapa: ’Mitkä ovat ne keskeiset yhteiskunnalliset muutokset, joita seuraavan hallituksen pitäisi mielestänne saada aikaan?’ – Ei mamuja. Ja sitten tämä: ’Miten vahvistaisitte lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia?’ – No, ei mamuja. Ja vaikkapa ’Miten vahvistaisitte Suomen houkuttelevuutta investointikohteena? – Taaskin, ei mamuja. Tämä oli todella yksinkertainen harjoitus”, hän myhäilee.

Uudet kansanedustajat pohtisivat Karjalan kannaksen remilitarisointia – Monet turvallisuuskysymyksiin ja itsetyytyväisyyteen erikoistuneet uudet kansanedustajat pitävät ajankohtaisena arvioida uudelleen Karjalan kannaksen puolustusta Suomen Nato-jäsenyyden myötä. He huomauttavat, että Euroopan nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa on vakavasti mietittävä onko kestävää, ettei kannaksella ole vuosikymmeniin ollut ollenkaan suomalaisia joukkoja, vaikka siellä samanaikaisesti on venäläisten virallista edustusta. Kansanedustajien mukaan tilanteen kansainvälinen sopimusperusta on pahasti vanhentunut, ja ethän vain ole kommunisti.

3 vastausta aiheeseen “Hallitussähkeet perjantaiksi: Orpon kysymykset julki – haluaa tietää, ovatko muut puolueet kenties demareita”

Kyllä politiittinen järjestelmä on pahasti pöhöttynyt. Yksinkertaisinta olisi jos oppositio kertoisi mitä kaikkea pitäisi saada, ja halltuspuolueiden tehtävänä olisi löytää rahoitus.

Petteri Sinikuono on lähettänyt 24-luukkuiset joulukalenterit tonttujen muodostamille puolueille täytettäviksi. Luukuissa kysytään esimerkiksi: ”Mitä suuryrityksille?” ”Mitä pieneläkeläisille?” ”Entä kouluille?” Tonttupuolueilla on ensi tiistaihin asti aikaa miettiä, mitä lahjoja ne haluavat kenellekin antaa. Pienituloisten kohdalla Petteri Sinikuono suosii luukkuja, joissa on ”risuja”, ”raippaa”, ”palkanalennuksia”, ”eikö nyt s****na löydy sitä hynää sieltä”. Koulujen luukussa lukee ”erityissuojeluksessa, ei leikata”, mutta luukkuun sisältyy salalokero, josta voi yllättäen pompata veitsi. Tämä luukku on valmistettu taiten Juha Sipilä -nimisen tontun kakkarapajalla.

Orpo on asian ytimessä kuten aina ja vastaus on selkeä kyllä; muut puolueet ovat demareita – paitsi tietenkin perussuomalaiset, jotka ovat porvareita. Hallitustetriksen ratkaisu piillee siinä, että rantaruotsalaiset vakuutetaan siitä että hekin ovat alun perin yrittäjiä, oman onnensa seppiä ja muiden työläisten riistäjiä, vaikka ne puhuivatkin ruotsia. Det går bra!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Paikallinen kokoomuslainen pettyi erektioonsa Nato-ratifioinnin jälkeen

(ESPOON ERITYISTALOUSALUE) Pitkään odotettu Turkin ratifiointi Suomen Nato-jäsenyydelle ei aiheuttanut riemunkiljahduksia mikkeliläisen Severi S. Paribuksen (kok.) kotona myöhään torstai-iltana. Paribus...

Close