Kategoriat
Politiikka

Keskusta tyytyväinen suomalaisen luontosuhteen pelastamiseen – ministeriryhmä upotti seremoniallisen traktorinakun suohon ja ampui oravan saavutuksen kunniaksi

(OSARA) Keskustapuolue ja sen molemmat äänestäjät ovat tällä viikolla juhlineet historiallisia saavutuksiaan Suomen luonnon puolustamiseksi. Puolue katsoo, että sen kritiikkiäkin herättäneet ratkaisut ovat käytännössä taanneet sen, että perinteinen suomalainen luontosuhde säilyy myös tuleville sukupolville. Sen ytimessä ovat oikeus kaataa jäteöljyt lähipuroon ja ampua kaikki osat luonnosta jotka tulevat liian likelle vittuilemaan.

Keskustan ministeriryhmä juhlisti saavutuksiaan tiistaina iltapäivällä traditionaalisin menoin, eli upottamalla vanhan Massey-Fergusonin akun suonsilmäkkeeseen ja tappamalla oravan. Nämä tavat on ensi kertaa kirjattu muistiin Kustaa Vilkunan kuuluisassa Vuotuisessa ajantiedossa, ja niiden arvellaan periytyvän jopa 1700-luvulta ensimmäisten niin sanottujen ”tupailtojen” ajalta. Tuolloin talonpoikien sanottiin harmaina syyspäivinä kokoontuvan yhteen heitelläkseen mäyriä pienillä kivillä ja huudellakseen niille rumia.

Jo aiemmin tässä kuussa keskusta kohahdutti riitauttamalla uudistetun saamelaiskäräjälain. Puolueen puheenjohtaja Anneli Saaristo (f-molli) perusteli ratkaisua sillä, että laki ei esitetyssä muodossaan turvaisi riittävästi metsäkepulaisten, tunturikepulaisten tai kepulaiskepulaisten asemaa. Saaristo muistutti puolueen alkiolaisesta perinnöstä olla aina pienemmän puolella, kunhan se muistaa äänestää oikein seuraavissa vaaleissa.

Irtiotot ovat raivostuttaneet erityisesti vihreät, jotka ovat ilmaisseet pettymyksensä muun muassa polkemalla jalkaa oikein pontevasti ja kirjoittamalla Instagramiin harmistuneita Stories-päivityksiä. Pääministeri Sanna Marin Saeed al-Sahafin (sd.) mukaan hallitus on eripurasta huolimatta yhä toimintakykyinen.

2 vastausta aiheeseen “Keskusta tyytyväinen suomalaisen luontosuhteen pelastamiseen – ministeriryhmä upotti seremoniallisen traktorinakun suohon ja ampui oravan saavutuksen kunniaksi”

Euroviisujen sääntömuutoksen myötä katsojat valitsevat kilpailun finaaliin pääsijät ensi keväänä. Poikkeuksena säännöstä Suomen hallitus on finaalissa jo nyt, ennen 2.4.2023 järjestettävää äänestystä. Suomen hallituksen on pitkään ennakoitu hajoavan bändin sisäisiin ristiriitoihin. Toisaalta Anneli Saaristo (f-molli) on maamme menestyneimpiä euroviisuedustajia. Saariston karaoketulkinta kappaleesta ”Diggi-loo, diggi-ley, alla tittar på mig” pääsi Keskustan tupailtakaraokekisan alkueristä jatkoon 78:nneksi parhailla pisteillä eilen illalla Kauhavalla.

Meisä kaikissa elää pieni keskustalainen – se pieni väyrynen, joka haluaa olla oikeassa ja pelastaa maailman sekä ympäristön, mutta oikealla tavalla. Lisäksi aito kepulainen ymmärtää metsänomistajan tuskaa ja luonnon todellisen hinnan. Ja kunhan hinnasta sovitaan, niin voidaan jotain säilyttääkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Helsinki-hallin kauppa etenee: Uudeksi nimeksi tulossa Migrit Solarna Energija Areena

(BIG HESE) Venäläisoligarkkien hallussa oleva entinen Hartwall Areena, nykyinen Helsinki-halli, on saamassa uuden omistajan ja nimen, kertovat hitusen vodkapäissään olevat...

Close