Kategoriat
Politiikka

Suuret puolueet: Nousevien hintojen takia tarvitaan nopeasti tukia omille äänestäjillemme

(ARKADIA) Kaikki suuret eduskuntapuolueet ovat yksimielisiä kiireellisten täsmätoimien tarpeellisuudesta omille äänestäjilleen nousevien hintojen vuoksi. Viime aikoina muun muassa energia ja ruoka ovat kallistuneet voimakkaasti. Puolueissa pelätään, että tilanne vaikeuttaa kylminä talvikuukausina ihmisten arkisia mahdollisuuksia tukea niitä mielipidemittauksissa.

Puolueiden mielipiteet toimenpiteiden toteutuksesta vaihtelevat kuitenkin merkittävästi. Keskusta helpottaisi etenkin heikoimmin toimeentulevien tilannetta ja kohdentaisi siksi tuen keskiluokalle. Perussuomalaiset arvioivat päin vastoin, että nykytilanteessa eniten apua tarvitsevat ahdingossa olevat vähävaraiset, joten tukia olisi tähdättävä keskiluokalle.

SDP:llä oli liian kiire jakaa eteenpäin pääministerin instastorya keskiluokan auttamisesta, joten emme saaneet suoraa vastausta tiedusteluumme. Kokoomus puolestaan varoisi suuntaamasta yhtään mitään tukia ainakaan pientuloisille, koska se heikentää työnteon kannustimia ja työtä tehdessä ei tule kylmä.

Yksi vastaus aiheeseen “Suuret puolueet: Nousevien hintojen takia tarvitaan nopeasti tukia omille äänestäjillemme”

Tämän toteuttaminen riittävällä tarkkuudella helppoa. Tukea annetaan eniten niille jotka ovat äänestäneet kolmissa viimeisissä vaaleissa, ja niille jotka eivät ole äänestäneet kertaakaan langetetaan samansuuruinen lisävero. Jos on äänestänyt kaksissa vaaleissa annetaan puolet tuesta, ne jotka ovat äänestäneet vain yksissä vaaleissa joutuvat maksamaan puolet nukkuvien lisäverosta. Vähäinen määrä pienpuolueita aktiivisesti äänestäneitä saa aiheettomasti tukea mutta harva kohdennusmenettely osuu näin hyvin. Tuen suuruudesta käydään vielä neuvotteluja mutta 666 € on saanut varsin laajaa kannatusta.

Kokoomuksen vaatimuksesta lisävero kuitenkin langetetaan työttömille täysimääräisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kokoomusnuoret jauhottivat itse Jumalan nokkeluudellaan Twitterissä

(UOTILA, RAUMA) Itse kristinuskon kulmakivi Jumala joutui myöhään keskiviikkona myöntämään tappionsa väittelyssä kokoomusnuorille. Samalla Jumala lakkasi olemasta omnipotentti eli kaikkivoipa,...

Close