Kategoriat
Politiikka Talous

Ekonomistit: Marinin siipeilijöiden kansainvälinen kilpailukyky huolestuttavan heikko

(TEATTERIN VESSA) Suomalaiset taloustieteilijät ja valtiovarainministeriö ovat huolissaan pääministeri Sanna Marinin (jauh.) entouragen heikosta kilpailukyvystä. Tällä viikolla ilmitulleet Marinin juhlimisvideot osoittavat heidän mukaansa selvästi, miten huonoon jamaan maamme rakenteellinen asema on finanssikriisin jälkeen ajautunut suhteessa kansainvälisiin verrokkeihin.

Uhkana on, että Suomi ei jatkossa ole riittävän houkutteleva maa myöskään siipeilyn huippuosaajien työperäiselle maahanmuutolle.

”On ryhdyttävä ripeisiin toimiin, jotta Suomen kustannuskilpailukyky säilyy ja näytämme edelleen varteenotettavalta vaihtoehdolta kansainvälisille hengailijoille. Pääministerin jos kenen tulisi näyttää tässä esimerkkiä”, vaatii Elinkeinoelämän valtakunnan pääekonomisti David Ricardo-Pernodo.

”Siis katsokaa nyt saatana mitä jengiä! Keskinkertaista heikompia valokuvaajia, paskoja radiojuontajia ja jotain vitun nuorisodemareita! Ruotsissa kuninkaalliset imevät kokkelia megajulkkisten ja rocktähtien perseiltä. Sillä välin Suomen pääministeri dokaa kusisilla jatkoilla osuuskauppasiideriä sellaisten artistien kanssa, joita ei kykene hypettämään edes Helsingin Sanomien kulttuuritoimitus”, hän jatkaa.

Yhtenä syypäänä ongelmaan pidetään suomalaisten t&k-investointien heikkoa kehitystä 2000-luvun alun Nokia-buumin jälkeen. Vielä IT-huumassa panostukset ammattimaisten hangaroundien koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen olivat OECD-maiden eturintamassa, mutta sittemmin osaaminen on hiipunut pahoin.

”Viimeistään seuraavassa hallitusohjelmassa tulisi yhdeksi kärkihankkeeksi ottaa kansainvälisen tason siipiveikkojen määrätietoinen lisääminen, ettei aina tarvitsisi hävetä niin vitusti”, Ricardo-Pernodo jatkaa.

Suurimmissa puolueissa asiantuntijoiden huoleen suhtaudutaan ymmärtävästi, mutta keinovalikoimasta ollaan toistaiseksi erimielisiä. Sosialidemokraattien mielestä tilannetta voitaisiin korjata oppivelvollisuutta laajentamalla, kun taas kokoomus luottaisi veronalennusten tuomiin dynaamisiin vaikutuksiin. Perussuomalaiset katsovat, että ulkomaisetkin osaajat ovat periaatteessa tervetulleita, kunhan eivät ole neekereitä.

4 vastausta aiheeseen “Ekonomistit: Marinin siipeilijöiden kansainvälinen kilpailukyky huolestuttavan heikko”

Tampere on tutkimusten mukaan ollut Suomen suosituin kaupunki useana vuonna. Suosioon on nyt löydetty syy, ilmiö nimeltä ”mä oon ostanut lipun tonne, mut mä en nää täältä viiden kilsan päästä mitä siellä tapahtuu”. Ilmiön havaittiin kokoavan ihmisiä yhteen Tampereen rautatieaseman tienoille juhannuksena, ja nyt innostuneet kansanjoukot ovat löytäneet sen Blockfesteillä. Tampere haluaa hyödyntää imagoedun ja mahdollistaa letkeän ilmiön jatkumisen Hakametsän hallilla, Ratinan stadionilla, Tampereen teatterilla, Tampere-talolla ja Särkänniemessä asentamalla näköesteitä tapahtumapaikkojen ulkoscreenien eteen, vaimentamalla niiden kovaääniset ja ottamalla käyttöön neuvostoliittolaisen asiakaspalvelunopeuden, josta on hyviä kokemuksia vuosikymmenten ajalta Kouvolasta.

Kyllä näistä riittää pitkäksi aikaa uusia kasvoja tosi-TV ohjelmiin, huolien analysoijiksi, viihdeohjelmien tuomareiksi sekä antamaan lausuntoja ympäristö- ja talousasioista sekä maailmanpolitiikasta. Vesala on jo kulunut naama ja ollut pitkään ylikuormitettu tällaisilla.

Pääministerin ympärillä pörrääviltä p-kärpäsiltä puuttuu katu-uskottavuus. Näillä melkein rajuilla semijulkkiksilla ei ole tarpeeksi todistusvoimaa siihen, että joku kiinnittäisi heihin enemmän huomiota kuin instagramissa. Karalahti näytti mallia, mutta jauhojengi ei osaa eikä uskalla. Surkea esitys!

Pientä skarppiutta nyt siellä Lehden toimittelijoiden sankeassa joukossa. EK:n pääekonomistin nimihän on Davido Ricardo-Pernodo, eikä mikään David Ricardo-Pernodo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomi aikoo vaatia itärajalla ”teidän isä on vahvempi ku meidän isä” -vakuutuksen allekirjoittamista

(PUNKALAIDUN) Lehden tietojen mukaan Suomen hallitus aikoo jatkossa edellyttää maahan itärajan yli saapuvilta matkustajilta, että he allekirjoittavat erityisen vakuutuksen, jossa...

Close