Kategoriat
Kotimaa Talous

Kysely: Yhä useampi suomalainen on valmis naapurin suurempiin uhrauksiin inflaation ja sodan vuoksi

(SASTAMALA) Suomalaisten kriisivalmius ja resilienssi ovat edelleen vankalla pohjalla rajusti nousseista energian ja ruuan hinnoista huolimatta, kertoo Lehden gallup. Yhä useampi suomalainen on valmis siihen, että naapuri joutuisi tekemään vielä nykyistäkin suurempia uhrauksia inflaation ja heikentyneiden talousnäkymien vuoksi.

”Tilanne on toki vaikea, mutta Suomen turvallisuus vaatii nyt sopeutumista. Naapurin on mahdollisesti siirryttävä halvempiin elintarvikkeisiin ja harkittava vaikkapa autoilun vähentämistä”, pohtii kauhajokinen Martti Vähä-Diesel.

Vastaajat muistuttavat, että historian saatossa suomalaiset naapurit ovat perinteisesti olleet valmiit kiristämään vyötä ja jakamaan vähästäänkin. Esimerkiksi sotien jälkeen naapuri antoi maitaan evakoiden asuttavaksi.

”Ja olisimmeko edes enää itsenäisiä, jos naapuri ei olisi Talvisodassa maksanut jopa sitä kaikkein kalleinta hintaa?” kysyy pieksämäkinen Marjukka Iso-Päärynä.

2 vastausta aiheeseen “Kysely: Yhä useampi suomalainen on valmis naapurin suurempiin uhrauksiin inflaation ja sodan vuoksi”

Autoa omistamattomana toivon että naapurit eivät tingi vähääkään autoilukilometreistä, eikä ajotyylissäkään tarvitse olla taloudellinen.

Nyt on tarve yhtenäisenä kansana ymmärtää, että se, joka vielä viime vuonna ja talvisen Helsingin saattuessa oli vähä-älyisten maalaisten populismia ja silkkaa kuvitelmaa, on nyt täyttä totta ja yksinomaan Putinin syytä. Vaikka Putin onkin vakavasti sairas dementikko, hänen lonkeronsa ulottuvat joka paikkaan ja hän on se, joka salaa päättää suomalaisesta polttoainelainsäädännöstä ja -verotuksesta.

Onneksi tämänkin yhtenäisen totuuden puolesta tiedotusvälineemme väsymättä taistelevat saadakseen informaatiotalvisodassa jälleen torjuntavoiton.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Miljardööri Muskin Twitter-kauppa uhkaa peruuntua – syynä palvelun jopa miljoonat ”vitun urpojen” tilit

(JARTZII881426100) Mikroviesti- ja tappouhkauspalvelu Twitterin siirtyminen tunnetun miljardöörin Elon Muskin omistukseen näyttää entistä epätodennäköisemmältä. Musk pyrkii tiettävästi perumaan kaupan, koska...

Close