Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Keskusta ehdottaa sukupuolikiintiöitä maaseudulle

Keskiviikon V75 vihje lähtöön kolme: numero kahdeksan, Kilin-Vittu ja kuusi, Bostik.
Maslowin tarvehierarkia keskustalaissovituksena. (san. trad.)

(JOKU LANDE, LOL) Maaseutukuntien naispulasta huolestunut keskustapuolue (kesk) vaatii valtiovallalta nopeita ja jämäkkiä toimia, jotta alueiden demografinen epätasapaino saataisiin korjatuksi ja jätkille pillua. Lappeenrannan puoluekokoukseen jätetyssä aloitteessa ehdotetaan esimerkiksi sukupuolikiintiöitä maaseutukuntiin ja haja-asutusalueille. Jatkossa kaikissa kunnissa ainakin 40 prosenttia asukaspaikoista tulisi mennä aliedustetun sukupuolen edustajille.

”Tämä voi olla monelle keskustalaiselle ristiriitainen ja vaikea asia tunnustaa, mutta ihminen ei elä yksistään turpeesta. Kyllä tasapainoiseen ja rikkaaseen elämään tarvitaan myös naista. Ainakin joskus. Muutamaksi minuutiksi kerrallaan”, kertoo puolueen vaali- ja kasslervaliokunnan jäsen Ilari-Viljami Äjjä.

Naisten määrän väheneminen maaseutukunnissa on tutkijoiden mukaan monisyinen ongelma, joka juontaa juurensa muun muassa koulutuseroihin ja siihen, että voi vittu ootko milloin viimeksi käynyt landella ja kuunnellut niiden juttuja hä. Äjjän mukaan keskustan suoranainen velvollisuus on puuttua uhkaavaan incelöitymiskehitykseen ajoissa.

”Olemmehan perinteisesti ollut maaseudun ihmisten holhoaja, anteeksi siis edunvalvoja”, hän korostaa.

Ehdotus on tuoreeltaan herättänyt kohua, sillä sen katsotaan puuttuvan ihmisten perusoikeuksiin ja olevan muutenkin helvetin typerä. Äjjä pitää keskustelun viriämistä kuitenkin tärkeänä, koska näin julkisuuteen voidaan nostaa myös maaseutuelämän hyviä puolia.

”Täällä on esimerkiksi turvetta ja lihaa, minkä lisäksi vuoden ympäri voi ampua erilaisia eläimiä tai esineitä. Ja ajaa autolla”, hän listaa.

Keskustan puoluehallitus on ottanut aloitteen positiivisesti vastaan. Puolue pitää tärkeänä muun muassa sitä, että valtio ja kunnat panostavat maaseudun hyviin internetyhteyksiin, jotta voisi edes katsella pornoa jos ei muuta.

Yksi vastaus aiheeseen “Keskusta ehdottaa sukupuolikiintiöitä maaseudulle”

Lampaiden kasvatusta olisi tuettava ja näin varmistettava saatavuus. Turpeen merkitystä huoltovarmuuden takaajana ei pidä aliarvioida. ”Syvä joki” elokuva tulisi esittää vuosittain itsenäisyyspäivänä muistutuksena maaseudun tarpeista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Turkin Erdogan vaatii Suomelta jätskiä ja Ryhmä Hau -kellukkeet

(SAMSARA) Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan (tööt) on esittänyt Suomelle jälleen uusia ehtoja Nato-jäsenyyden hyväksymiselle. Maan ulkoministeriön torstaina välittämässä nootissa...

Close