Kategoriat
Urheilu

Uiguurien jääkiekkomaajoukkue vetäytyy Pekingin olympialaisista

(DO-PING) Uiguurien jääkiekkomaajoukkue ilmoittaa vetäytyvänsä Pekingin talviolympialaisista. Päätöksen asiasta tekivät Kiinan kansantasavallan viranomaiset sunnuntaina. Joukkueesta suuri osa on eristettynä vankileireille uiguurien kotimaakunnassa Xinjiangissa luoteisessa Kiinassa.

Kiinalaisten viranomaisten mukaan syynä joukkueen vetäytymiseen on, että uiguurikiekkoilijoiden koronatestit olivat positiivisia.

Uiguurit eivät ole aivan heti pääsemässä pois karuista olosuhteista, sillä Kiina on harjoittanut uiguurien Xinjiangissa määritelmistä riippuen kulttuurista tai täysimittaista kansanmurhaa. Ihmisoikeusjärjestöt arvioivat Kiinan sulkeneen jopa kolme miljoonaa uiguuria vankileireille.

“Ei sitä tahdo ymmärtää“, uiguurien päävalmentaja Jukka Al-Jonen pamauttaa.

Al-Jonen on raivoissaan joukkueensa tilanteesta sekä Kiinan äärimmäisen tiukasta ja olympialaisten aikana vaihdelleista ihmisoikeustulkinnoista.

“Tässä on kysymys siitä, että vähän niin kuin sorretaan ihmisoikeuksia. Huippu-urheilijat, jotka ovat terveitä mutta uiguureja, eivät saa osallistua olympialaisiin tai edes harjoittaa kulttuuriaan”, Al-Jonen lataa tilanteesta.

“Tätä voi ajatella niinkin, että he (Kiina) tavallaan pilaavat nyt oman maineensa tällä. Jos näistä tulevat surullisenkuuluisat olympialaiset sen takia, että uiguureja on vankilassa syyttä suotta. Se ei ole kovin hyvää mainosta Kiinalle minun mielestäni. Heidän kannattaisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja hoitaa asiat viisaasti kuitenkaan ketään riskeeraamatta.

Al-Jonen on jutellut keskitysleirin kaltaisiin oloihin vangittujen pelaajiensa kanssa viimeksi tänään sunnuntaina. Mieliala ei ole katossa. “Uiguurijoukkue on täynnä henkisesti vahvoja kavereita, mutta masentuneelta he vaikuttivat.”, Al-Jonen tykittää.

Uiguurivähemmistön kohtelua Xinjiangissa on pidetty systemaattisena vainona. Kiinan toimiin uiguureja kohtaan on luettu muun muassa vapaudenriistot, kidutus ja perheenjäsenten erottaminen toisistaan. Al-Josen mukaan erityisesti joukkueen ruokatarjonta on ollut puiseva: “Pari kertaa päivässä tulee kohtuu mautonta ja kylmää spagettibolognesea.”

Talviolympialaisten järjestäjäorganisaation mukaan Al-Josen huoli on kuultu. “Olemme parhaillaan ratkomassa näitä ongelmia”, kisojen tiedottaja Mei Wenti sanoi sunnuntai-iltana uutistoimisto Reutersille.

Mein mukaan eristyksissä olevat uiguurit saavat nyt tilata ruokaa Woltista tai jotakin.

6 vastausta aiheeseen “Uiguurien jääkiekkomaajoukkue vetäytyy Pekingin olympialaisista”

Nyt tulisi nähdä metsä puilta; on vaarallista sekoittaa urheilu ja politiikka keskenään. Osoittaa myös ymmärryksen puutetta sekoittaa politiikka ja ihmisoikeudet tai politiikka ja politiikka tai politiikka ja Disney-hahmot keskenään.

Veli Xi on kuitenkin kiekkomiehiä.

Ei todellakaan liity tähän enkä jaksa keksiä mitään aasinsiltojakaan mutta NYT joku sinne uutishuoneeseen paskalle perkele! Tämä koko tsydeemi hajoaa kohta ja riippumaton media on jotain kahden puun väliin naruilla ripustetun maton päälle asetettua substanssia! Vaadin rahalle vastinetta!

Harmittaa kovasti uiguurien puolesta. Ensin harjoitellaan vuosikausia pitämään mailaa niin päin kädessä, että sponsorin (Kiinan kom. puolue) nimi näkyy ja sitten iskee tappava tauti. Leirityskin vaikutti onnistuneelta. Ensi kerralla paremmalla tuurilla tai muuten täytyy löytää uiguureille lopullinen ratkaisu.

Kirkon työntekijät ovat katsoneet olympialaisia niin, että verkko on ollut kaatua. He noudattavat Jeesuksen sanoja vuoden 2020 raamatunkäännöksestä: ”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla seuraamassa Niskasten hiihtoa, siellä minä olen heidän keskellään” (Matt. 18:20).
”Pyytäkää HD-laatuista kuvaa, niin teille annetaan. Etsikää tulostaulukkoa netistä, niin te löydätte. Koputtakaa mikrotuen oveen, kun ei v***u yhteys pätkii, niin se avataan teille. Sillä pyytäjä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan” (Matt. 7:7–8).

Bensan ja kahvin hintojen noustua suomalaisilla on enää varaa vain pyöräillä ja juoda kahvia puolet halvempaa kossua, paitsi että fillarijuoppouskin saanee pian promillerajan. Tämä luo kasvualustaa vaarallisille ekstremelajeille kuten kävelylle, mikä saattaa siirtää Suomen ylikulutuspäivän hälyttävän kauas joulukuun loppuun.

Suomen olympiakomitea on päättänyt lähettää vuoden 2024 olympiakisoihin 172-henkisen joukkueen, jonka lajeja ovat kourinta, ehdottelu, lääppiminen ja salailu sekä näytöslajina toteutettava vittu mähän en jää kiinni siitä et en olis tienny mitään. Lisäksi Postin ja Kelan yhteisjoukkue kilpailee olympialaisissa asiakaskirjeiden tulostamisessa ja hukkaamisessa.

Jeesukselle tehdään takaisinveto pitkänäperjantaina, tiedotti Jumala tänään. Takaisinvedon syynä on, että Jeesuksen puheissa ja teoissa havaittiin pieniä määriä totuutta, joka olisi saattanut aiheuttaa osassa ihmisissä kehitystä. Jumala vakuuttaa, että nyt myynnissä olevat Kinder-munat ovat täysin turvallisia, joten pääsiäisen syvin sanoma on turvattu tänäkin vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
SAK vaihtaa nimensä ’Ndranghetaksi

(CORLEONE) Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ilmoitti torstaina muuttavansa nimeään ja keskittyvänsä aiempaa tiukemmin työntekijöiden etujen valvontaan ja varainhankintaan. Uutta asennetta ja...

Close