Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

SAK vaihtaa nimensä ’Ndranghetaksi

SAK:n kokoustarjoiluja
Photo by Sangria Señorial on Unsplash

(CORLEONE) Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ilmoitti torstaina muuttavansa nimeään ja keskittyvänsä aiempaa tiukemmin työntekijöiden etujen valvontaan ja varainhankintaan. Uutta asennetta ja toimintatapaa kuvastaa tuore nimi ’Ndrangheta.

“Kaikkien, aivan kaikkien on syytä olla huolissaan suomalaisten palkansaajien ostovoimasta. Capisci?“ sanoi järjestön puheenjohtaja Jarkko Eloranta tiedotustilaisuudessa kissaa silitellen. 

Nimenmuutoksen myötä myös Elorannan nimike vaihtuu ja on vastedes capo di tutti capi. Pääekonomisti Ilkka Kaukorannan titteli puolestaan vaihtuu consiglieriksi.

Kevään työehtosopimusneuvotteluista on odotettu vaikeita, ja työmarkkinoilla onkin ennakoitu palkansaajapuolen ottavan aiempaa kovemman neuvottelutaktiikan käyttöön. Sitä povaa myös nimen lainaaminen muun muassa sieppauksiin, huumeiden ja tupakan salakuljetukseen, asekauppaan ja kiristykseen keskittyvältä rikollisjärjestöltä.

“Neuvottelusopimukseen päätyy joko vastapuolen allekirjoitus tai aivot”, Vitoksi esittäytynyt palkansaajapuolen edustaja kuvaili henkeä työväenliikkeessä.

Elorannan mukaan idea uudesta nimestä saatiin tutustumismatkalla eteläitalialaisen ammattiyhdistysliikkeen toimintaan. Hän kertoi vaikuttuneensa erityisesti siitä, miten vahvasti ’Ndrangheta onnistuu pitämään omiensa puolia.

“Meitä yhdistää peräänantamattomuus ja määrätietoisuus kohtaamiemme haasteiden edessä. Miljardien eurojen arvoisen huumekaupan lisäksi ’Ndranghetalla on mittavat kiinteistöomistukset ympäri maailmaa, mikä tietenkin luo merkittäviä synergiaetuja meidän Kojamomme kanssa”, Eloranta sanoi tiedotustilaisuudessa.

Uusi linja alkaa Elorannan mukaan näkyä ammattiyhdistysarjessa välittömästi. Pian tilaisuuden jälkeen Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies twiittasi löytäneensä sängystään hevosen pään. 

9 vastausta aiheeseen “SAK vaihtaa nimensä ’Ndranghetaksi”

Liityin välittömästi tähän uuteen työntekijöiden oikeuksia ajavaan organisaatioon. Vihdoinkin järjestö joka laittaa kovan kovaa vastaan tai ainakin kovat piippuun. Nyt loppuu se ainainen uhoaminen ja sopimisen jälkeinen selittely. Osastomme capo lupasi ennusti hyviä uranäkymiä rivijäsenillekin.

Sanna hei sun täytyy muuttuu
sun koronapolitiikalta suunta puuttuu
sä aina juokset baariin lähimpään
se ei johda mihinkään
sä et oo mikään oppilaskunnan puheenjohtaja enää
sun pitäis tehdä jotain järkevää
ja lapselliset leikkis lopettaa

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimituksen jäseneksi on kutsuttu erikoitoimittaja Aimo Käikäle Forssan Lehdestä.

Käikäle tunnetaan erityisesti vuosittain huhtikuun ensimmäisenä päivänä julkaistuiista laajoista reportaaseistaan, jotka ovat jo vuosikymmeniä avannet uusia näkökulmia ajankohtaisiin ilmiöihin.

Myös Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimitus on tunnettu rohkeista ja keskustelua herättäneistä avauksistaan.

”Uskomme että erikoistoimittaja Käikäle auttaa meitä edelleen vahvistamaan omaaksumaamme rohkeaa journalistista linjaa.” Kertoo Helsingin sanomien pääkirjoitustoimituksen esihenkilö N. N.

”Kun pääkirjoituksen alla lukee nimi ”Aimo Käikäle”, tietävät lukijat jo valmiiksi, että on odotettavissa rohkeita avauksia.”

Puolustusministeri Kaikkosen mukaan hävittäjähankinta on luonnollinen jatko kauppojen kuusivuotiselle valmistelutyölle, ja F 35 on luonnollinen jatko diagnoosille F 34, pitkäaikaiset mielialahäiriöt.

Tim Sparv på julmorgonen:

Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa,
MM-haave jäätynyt talvipakkasessa.
Tim Sparv polvivaivainen, syönyt kesäeinehen,
MM-haave jäätynyt talvipakkasessa.

SAK joutui kuitenkin tyytymään toiseksi parhaaseen, kun Jim Hoffa jatkaa edelleen hiljaiseloaan.

Jääkiekkoliitto on huolissaan lasten harrastustoiminnan rajoittamisesta. ”Jos lapset eivät saa asiaankuuluvia laitataklauksia päävammoin aikaisintaan 3-vuotiaina, heille ei koskaan kehity ymmärrystä lajin hienoudesta eivätkä he pääse ykköskierroksen ykkösvarauksina NHL:ään 11-vuotiaina”, liitto toteaa tiedotteessaan.

Ajasto ei pysty painamaan vuoden 2023 kalentereita paperipulan takia. Tästä ei ole haittaa, koska tämänhetkisten tapahtumaperuutusten valossa ennakoidaan, että vuosi 2023 on peruttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Erkki Tuomioja kertoo uutuuskirjassa isoäitinsä Sähköhella Wuolijoen ja Robotti Ruttusen rakkaustarinan

(TERVAPÄÄ) Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja jatkaa sukunsa vaiheiden perkaamista uutuusteoksessaan Pumppaa sitä öljyä punaiseen koneeseen. Kirja kertoo aiempaa yksityiskohtaisemmin Tuomiojan...

Close