Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Paikallinen turpo-asiantuntija huolestui Helsinki-huippukokouksen logosta: "Venäjä ei ole ympyriäisen muotoinen"

logo joka on kauhistus herran silmissä
(BEMBÖLE) Ensi viikolla Helsingissä järjestettävä USA-Venäjä-huippukokous on herättänyt monissa suomalaisissa turvallisuuspolitiikan asiantuntijoissa huolta Suomen julkikuvasta 1970-luvulla.
Erityisen arveluttavina pidetään sitä, että jopa kansainvälisissä anglosaksisissa laatulehdissä maatamme on erehdytty nimittämään muun muassa nimellä ”Finland” tai ”Finland”. Otsikoissa on vilahtanut ajoittain jopa tunkkaisia kaikuja kylmän sodan vuosilta tuova ”Finland”.
Viimeisin käänne koettiin tiistaina, kun kohua herätti huippukokouksen virallinen logo, jonka muodostavat eriväriset pallot ja niiden päälle kirjoitettu teksti #Helsinki2018. Ulkofilepoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija Dick Ursby näkee logossa monia epäilyttäviä, suorastaan harhaanjohtavia merkityksiä.
”Strategisen viestinnän näkökulmasta on häkellyttävän riskialtista, miten logo kuvaa geopoliittista asetelmaa ja suhteita. Täysin virheellisesti annetaan ymmärtää, että Yhdysvallat ja Venäjä olisivat muodoltaan ymmyrkäisiä, kun lapsikin näkee, etteivät ne ole. Ehkä muistijälki karttapallosta on sekoittanut tässä tekijän. Samalla tavalla Helsinki kuvataan ympyriäiseksi, vaikka ilmakuva jo näyttää, että kaupunki muistuttaa muodoltaan joko epämuodostunutta hieskoivun lehteä tahi liiskautunutta mäyrää”, Ursby kommentoi.
Hän lisää, että pallojen asetteleminen kuvaan osin lomittain kantaa mukanaan piilomerkitystä saksalaisista henkilöautoista ja voidaan ehkä lukea vittuiluksi värisokeille. Ursby myös pelkää, että tällainen Etyk-ajoista vihjaava esitystapa avaa mahdollisuuksia vihamieliselle informaatiovaikuttamiselle.
”Jokin ulkomainen toimija voi tämän pohjalta alkaa esimerkiksi levittää viestejä siitä, että sun mutsis”, hän varoittaa.
Muut Lehden haastattelemat asiantuntijat huomauttavat mahdollisuudesta, että hybridi tai kenties kyber.

6 vastausta aiheeseen “Paikallinen turpo-asiantuntija huolestui Helsinki-huippukokouksen logosta: "Venäjä ei ole ympyriäisen muotoinen"”

Varmuuden välttämiseksi Itämeren pyöriäiset on ajettu kauas Peräsmerelle, jossa sateenkaariporukan pride-kamat ovat proomussa matkalla kohti Oulua, tuota entistä Pohjolan valkeata kaupunkia. Eipä tule Putlerille eikä Dumbille paha mieli.

Varmuuden välttämiseksi Itämeren pyöriäiset on ajettu kauas Peräsmerelle, jossa sateenkaariporukan pride-kamat ovat proomussa matkalla kohti Oulua, tuota entistä Pohjolan valkeata kaupunkia. Eipä tule Putlerille eikä Dumbille paha mieli.

Tamperelaiset vaativat monikulttuurin ja feminismin nimessä oikeutta ääntää sen resitentti Ronaltin sukunimen Rump, japanilaistyylisellä yhden tädlähdyksen ärrällä.
Sen Putinkin kaikki osaa sanoa ihan oikein ja mitä väliä kun mitä siitä olisi sanottavaa ettei Neuvostoliitto suutu.
Tapaamisen logon tarkoitus on tietenkin vain harhauttaa pappa ja ratsi ja ne muut kyttääjät vikapaikkaan, kun oikeasti ne livahtavat kuin varkain Paimion parantolan autioon siipeen, joka ei ole myöskään ymmyrkäinen, vaan aaltomainen.

Tamperelaiset vaativat monikulttuurin ja feminismin nimessä oikeutta ääntää sen resitentti Ronaltin sukunimen Rump, japanilaistyylisellä yhden tädlähdyksen ärrällä.
Sen Putinkin kaikki osaa sanoa ihan oikein ja mitä väliä kun mitä siitä olisi sanottavaa ettei Neuvostoliitto suutu.
Tapaamisen logon tarkoitus on tietenkin vain harhauttaa pappa ja ratsi ja ne muut kyttääjät vikapaikkaan, kun oikeasti ne livahtavat kuin varkain Paimion parantolan autioon siipeen, joka ei ole myöskään ymmyrkäinen, vaan aaltomainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehteä ei todellakaan kiinnosta tietosuojaehtojen päivittäminen

(AIVAN KAIKKIALLA) Lehteä julkaiseva Samizdat-konserni ei ole PLING päivittänyt tietosuojaehtojaan, ei aio PLING päivittää tietosuojaehtojaan ja repii raajan irti jokaiselta,...

Close