Iltapäivälehdet löysivät internetistä kolme päivää vanhan vitsin

0
11

ollieonthecomputer.jpgCreative Commons License Consumerist Dot Com

(AJAN HERMOLLA) Lehti tiivistää sisältöyhteistyötään suomalaisen iltapäivälehdistön kanssa. Sekä Ilta-Sanomat että Iltalehti uutisoivat sunnuntaina Lehden torstaina kertomasta uutisesta, että norjalaishiihtäjä Therese Johaugin meikkilaukku löytyi Ala-Tikkurilan Shelliltä.

“Olemme vaikuttuneet siitä, että molemmat iltapäivälehdet löysivät internetistä vitsin vain kolmen päivän viipeellä. Lisäksi oman lukijakuntansa tuntien lehdet ovat selittäneet vitsin auki, mikä tunnetusti toimii aina huumorissa” kehuu Samizdat-konsernin brand executive director maitovalas Keiko.

Keiko lupaa Samizdatin säilyttävän jatkossakin oman, selkeän ja ainakin kolmen jumalan oikeaksi toteaman journalistisen linjansa. Iltapäivälehdet ja Lehti on yleensä helppo erottaa toisistaan, ainakin jos ravintolan järjestyksenvalvojat ovat ajan tasalla.

Lukijoiden kannattaa kuitenin jatkossakin olla sekoittamisvaaran vuoksi hereillä, kun Ilta-Sanomat julkaisee päätoimittaja Ulla Appelsiniksi nimetyn tekoälyohjelman gallup-optimoituja klikinkalastelutekstejä kommentin nimellä.

“Iltapäivälehtien lukijoille voin avata ylläolevaa vitsiä sen verran, että kyyninen oman kannan valitseminen yleisen mielipiteen ja kerättävissä olevan huomion perusteella ei ole journalistipalkintoihin oikeuttavaa rohkeutta vaan käypä tapa rakentaa uraa esimerkiksi diktatuureissa”, Keiko selventää.

11 lukijakirjettä

 1. A.D. Hoodee sanoo:

  Tää on wanha juttu, luin sen toisesta lehdestä jo 63 minuuttia sitten.

  (2)
  • Milleniaalinatiivi somedigittäjä sanoo:

   Lol joku lehtien lukeminen. Twitter ja 160 merkkiä riittää. Sekin on wanha. Kaikki uutiset pitäis olla jo SNÄPISSÄ. IG kans OK. *Emoji Emoji* *sticker sticker* #sanomalehdet #noloo #nykyaika

   (4)
 2. Katsoin jo kuvat sanoo:

  Voisiko joku selittää tämän jutun auki?

  (4)
   • Miksiköhän minä tätäkin kommentoin. sanoo:

    Joo kyllä tissit olisi ollut syytä näyttää. Kuvatekstinä, että dopinginkäyttö ei edistä tissien kasvua. Kuvan tissit eivät liity tapaukseen.

    (2)
    • Tämänhän nyt olisi toki pitänyt olla päivänselvää sanoo:

     Kyllä nimenomaan tähän tapaukseen liittyvät tissit pitäisi journalistien paljastaa, ja kuvat sekä ennen että jälkeen käryn. Muutenhan lukijat eivät voi itse arvioida dopingin vaikutusta tisseihin. Jos nyt kyseisistä doping-tisseistä ei heti saataisikaan kuvia, voi niitä odotellessa näyttää sitten muitakin geneerisiä tissejä kuvituksena.

     (3)
 3. S Pudro sanoo:

  Ei se ole vitsi! Tämä on vakavaa liiketoimintaa. Nauraminen kielletty, tai muuten.

  (0)
 4. mjv sanoo:

  Mä tiedän! Tän jutun vitsi oli se, että tosiasioihin perustuvia ja perusteltuja kolumneja kutsutaan gallup-optimoiduksi klikinkalasteluksi. Aika hauskaa ja ironista! Muutenhan voisi kuvitella, että katkeruutta herättää Appelsinin linja kirjoittaa kolumninsa satiirikon maailmankuvan mukaisesta propagandasta piittaamatta.

  (0)
 5. Sentään yksi Lehden ydinosaamisalueista sanoo:

  Onko kukaan Lehden toimittajista vieläkään huomannut paavin Ruotsin-vierailua?

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.