Kategoriat
Viikonvaihde

Liekkipipoiset ja aurinkolasipäiset miehet vastustavat Siwojen lopettamista

Rubber Ducks with SunglassesCreative Commons License David Dennis
(VAUHTI) Kolme miestä kävelee ripeästi ympyrää Keskon pääkonttorin edessä. He ovat kaikki pukeutuneet leveisiin, vanhanaikaisiin aurinkolaseihin ja liekkikuvioisiin pipoihin. Askeleet eivät ole välttämättä vakaita, mutta niiden rytmi on kiivas.
Jokainen kolmikosta kantaa kädessään kylttiä, joihin on vähemmän vakain käsin spreijattu iskulauseita. ”Natsit, Siwa takaisin” lukee ensimmäisessä ja ”Karjala takaisin tasku kerrallaan” toisessa. Kolmanteen on piirretty kirkkovene, väärinpäin oleva hämähäkki tai joku muu anatomisesti epätarkka kiertoilmaus sille, että oikean naisen vaginalta kuva ei ainakaan näytä.
Miehet ovat kokoontuneet vastustamaan Suomen lähikaupan myymistä Keskolle. Ennen kaikkea mielenosoittajia sapettaa tuleva Siwojen muuttaminen K-kaupoiksi.
”Meille kyse on tietenkin elinkeinosta, mutta tätä pitää miettiä myös osana katovaa kansanperinnettä. Joku K-Marketin ryöstö herättää aika vähän tuntemuksia, se on vähän kuin Neumann soittamassa uusia biisejä”, kylttiä kantanut Apa kertoi pälyillen.
Mielenosoitukseen oli saapunut odotettua vähemmän osallistujia, mikä harmitti porukan puuhamiehenä toiminutta Tsonia.
”Pete ja Musu feidasivat just ennen kuin piti lähteä. Jasballa ja Pakella oli jotain ihme säätöä. Kimi soitti ja sanoi, että stevarit hakkas sen eilen eikä se pääse, mutta mä kuulin sen muijalta, että oikeesti se oli sammunut junaan ja herännyt Vihannista. Vähän kyllä harmittaa, ettei kavereihin voi luottaa”, Tsoni totesi Lehden toimittajan nauhuria kiinnostuneesti katsellen.
Tsonin mukaan kyse on paitsi kansanperinteestä myös kansanterveydestä. Siwojen poistuminen saattaa vaikuttaa negatiivisesti juuri sen ihmisryhmän liikkumiseen, joka sitä eniten kaipaa.
”Harvoin tulee otettua juoksuaskelia muulloin kuin Siwasta poistuessa”, Tsoni myöntää.
Mutta miksi kolmikko on liikkeellä vasta nyt, kun Kilpailu- ja kuluttajavirastokin hyväksyi kaupan jo huhtikuussa?
”No tässä nyt on kaikenlaista ollut. Kai sullakin on joskus käynyt niin, että et laiskuuttasi ole saanut tehtyä uutista ajoissa valmiiksi ja sitten se pitää naamioida joksikin lässyksi feature-paskaksi, kun ei sitä kehtaa enää oikeaksi uutiseksikaan naamioida”, Apa kysyy sielua viiltävästi.

16 vastausta aiheeseen “Liekkipipoiset ja aurinkolasipäiset miehet vastustavat Siwojen lopettamista”

Kiky-sopimuksen mukaan liekkipipojenkin pitää marssia 6 minuuttia enemmän?

Kiky-sopimuksen mukaan liekkipipojenkin pitää marssia 6 minuuttia enemmän?

Kyllä tämäkin on varmasti jollain tavalla perussuomalaisten ja jytkyn syytä. Odottakaapas vain, kun keksin taas jonkun kieron vasemmistopopulistisen teorian SSS-hallituksen demonisesta pahuudesta. Vievät Siwatkin kaljoineen köyhien liekkipipoherrasmiesten pöydästä. Saatanan rasistit.

Täällä jo Persujen uhriutumisjaos aktivoituneena. Itkevät ku evakkomummut, kun kukaan ei syytä heitä mistään. Hävetkää.

Kyllä tämäkin on varmasti jollain tavalla perussuomalaisten ja jytkyn syytä. Odottakaapas vain, kun keksin taas jonkun kieron vasemmistopopulistisen teorian SSS-hallituksen demonisesta pahuudesta. Vievät Siwatkin kaljoineen köyhien liekkipipoherrasmiesten pöydästä. Saatanan rasistit.

Täällä jo Persujen uhriutumisjaos aktivoituneena. Itkevät ku evakkomummut, kun kukaan ei syytä heitä mistään. Hävetkää.

Mutta nythän kaupunkialueellakin on entistä enemmän kauppoja joiden mainoksessa on Kalja-sanan ensimmäinen kirjain. Entistä helpompi vaan suunnistaa, ei vahingossakaan eksy vieressä olevalle pelastusarmeijan kirpputorille.

Mutta nythän kaupunkialueellakin on entistä enemmän kauppoja joiden mainoksessa on Kalja-sanan ensimmäinen kirjain. Entistä helpompi vaan suunnistaa, ei vahingossakaan eksy vieressä olevalle pelastusarmeijan kirpputorille.

Mikä ihmeen K? Senhän saattaa joku sotkea porvarien Keskoon. Ellei Lipponen ja Sundqvist tee asialle jotain, minä nostan rahani
E-säästökassasta ja siirrän ne vaikka Postipankkiin.

Mikä ihmeen K? Senhän saattaa joku sotkea porvarien Keskoon. Ellei Lipponen ja Sundqvist tee asialle jotain, minä nostan rahani
E-säästökassasta ja siirrän ne vaikka Postipankkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Timo Haapalasta tulee uusi Vaasan hallinto-oikeus

kuvaaja: Anneli Salo [CC BY-SA 3.0] (GA'HOOLE) MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Timo Haapala toimii jatkossa Vaasan hallinto-oikeutena. Haapalan mukaan kyseinen...

Close