Nordea: “Peterin” varoittava esimerkki innoitti veroparatiisiin

0
9

I Would Call This "Thrill Seeker..."Creative Commons License JoshuaDavisPhotography

(CAYMAN) Pohjoismainen pankkikonserni Nordea puolustaa yhteyksiään veroparatiisimaihin vetoamalla mentorinsa “Peterin” kokemuksiin.

Nordean mukaan se päätyi perustamaan yhtiöitä veroparatiiseihin kuten Panamaan välttääkseen Peterin kovan kohtalon.

“Peter oli joutunut rikosepäilyjen uhriksi ja joi itsensä hengiltä. Oman turvallisuutemme takia ja välttääksemme saman meidän oli nyt toimittava näin”, pankki kommentoi.

Nordea joutui kohun keskelle viikonloppuna, kun julkisuuteen vuodetuista asiakirjoista kävi ilmi, että pankin toiminta Panaman kaltaisissa veroparatiiseissa oli juuri niin kusipäistä puuhaa mitä olettaa sopi.

Tarkempaa tietoa mystisen Peterin henkilöllisyydestä ei ole. Nordean mediayhteyksistä vastaavan Trevoc Byronin mukaan Peter ei kuitenkaan ollut Nordealla töissä, vaan hänet palkattiin ulkoisena konsulttina auttamaan Yhdyspankin ensiaskelia offshore-varainhoito- ja veronkiertobisneksessä vuonna 1976.

Nordea oli ennen tapauksen julkituloa kiinnitetty koko kevätkaudeksi suomalaisiin isoihin medioihin juontamaan valtion menoleikkauksia, mutta nyt nämä keikat saattavat peruuntua ehkä jopa usean tunnin ajaksi.

9 lukijakirjettä

 1. W. Blower sanoo:

  Presidentti Niinistön lähipiiri on sotkeentunut mittavasti näihin veronkiertokuvioihin. Lähipiiriin kuuluuu mm. pahasti skandaalissa ryvettynyt Nordea, jonka automaatista Niinistö kävi nostamassa ensimmäiset euronsa vuonna 2002.

  http://nyt.fi/a1305966382058

  (6)
  • Homosaattori sanoo:

   Haavisto olisi ollut parempi presidentti. Hän on jo tuonut ulkomaalaiset panonsa avoimesti Suomeen. Tuhkatkin vei pesästä.

   (16)
 2. Björn-bear sanoo:

  Nyt jotain uutta – herää epäilys että toimitus on mesonnut Pyhäjoella ja vangittu. Jos joku vaikka pukeutuisi Wahlroosiksi, varustettaisiin hyvin väärennetyllä ajokortilla ja ei kun hurjastelemaan. Ei tarvitsisi poliisin kytätä pienen ihmisen ajonopeuksia kun sakkoja tulisi kerrankin oikealle ihmiselle.

  (13)
 3. Vianca Scott sanoo:

  I’m still working as an out-of-the-world consultant for Mossack Fonseca.

  (4)
  • Olevaisuuden nilviö sanoo:

   Company’s spiritual mentor?

   (0)
 4. taxfree sanoo:

  Tämä pistää miettimään painaako otto- vai panonappia pankkiautomaatilla. Niin paljon on ollut juttuja koneisiin asennetuista skimmausvehkeistä ja kameroista jotka tallentavat sormien liikkeen. Näitä on kuulemma sitten esitetty kavereille. Televisiosta olen huomannut, että paratiisisaarilla tapahtuu kaikenlaista kähmintää. Nordea pelastettiin aikoinaan veronmaksajien avulla, mutta eihän tällaista vertaistukea voi aina vain jatkaa jos kyseessä on krooninen repsahtaja, joka pihistää lompakosta. Nalle on tietysti eri mieltä.

  (1)
 5. Hakisinko halkoja sanoo:

  Turha syyttää ulkomaalaisia, kyllä suomalainen mieskin on aina osannut kätkeä kossupullon halkovajaan muijalta piiloon.

  (-1)
 6. Nortti von Kuuskull sanoo:

  Lopetan tästä eteenpäin vaimoni hakkaamisen, jota en ole tähän mennessäkään tehnyt. Mutta nyt se on siis loppu. Slut. Ihan kerta kaikkiaan.

  (0)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.