Kategoriat
Kotimaa

Supo ottaa käyttöön uuden havainnollisen terroriuhka-asteikon

Evaluation scaleCreative Commons License billsoPHOTO
(MANKELL) Kärjistyneen pakolaistilanteen ja ihmisten yleisen vitun mielisairauden kannustamana Suojelupoliisi suunnittelee perustavia muutoksia uhkatiedottamiseensa. Tähän asti Suomi on ollut yksi niistä harvoista maista, joissa terroriuhan nousua ei ole kuvattu selkeällä asteikolla.
Esimerkiksi Yhdysvalloissa uhan kohoamisesta viestitään vaihtuvin värikoodein ja enempi hysteriaan taipuvissa ruokablogistipiireissä vapaavalintaisin e-koodein. Toisaalta Ruotsissa käytössä on sanallinen uhka-asteikko, jossa alin taso on ”sjung hopp-faderal-lal-lej” ja korkein ”ska vi sälja Boforskanoner till Iran igen nu?
Supon tiedottaja Inga Komment kertoo Lehdelle, että nyt suunnitteilla on konkreettinen asteikko, joka antaisi ihmisille selkeän kuvan viranomaisten suhtautumisesta kulloiseenkin isku-uhkaan. Lausuntokierroksella kannatusta on saanut muun muassa seuraava Supon päivittäiskäytäntöihin linkittyvä ehdotus:

 • emme kommentoi tässä vaiheessa
 • tarkkailemme tilannekuvaa
 • voin jättää soittopyynnön
 • anteeksi mikä äärioikeisto, taidatte juksata
 • näihin kysymyksiin meillä vastaa päällikkö
 • .
  Kriitikoiden mielestä tämä esitys on kuitenkin liian viranomaislähtöinen, ja paremmaksi nähdään mahdollisen iskun seurausten näkökulmasta lähtevä asteikko:

 • lintukoto
 • kioto
 • Halla-ahon orgasmi
 • sun mutsis orgasmi
 • toinen Halla-ahon orgasmi
 • .
  Päätöksiä lopullisesta asteikosta odotetaan viimeistään siinä vaiheessa, kun jonkin hallituspuolueen kannatus kaipaa taas kipeästi pientä nostoa gallupeissa.

  5 vastausta aiheeseen “Supo ottaa käyttöön uuden havainnollisen terroriuhka-asteikon”

  Entä muut alemmat kulttuurit? Onko niiden uhalle omat asteikkonsa? Haluaisin että myös näiden uhasta kerrotaan meille jollain kiehtovalla tavalla, kuten vaikkapa signaalilipuilla tai merkkitulilla.

  Aina kun Supo antaa terroriuhkavaroituksen tai pyytää kansalaisia tarkkailemaan ja ilmiantamaan kansanvihollisia, on parasta alkaa juosta ympyrää ja kaakattaa kovaan ääneen. Näin lauman muutkin jäsenet saavat ajoissa varoituksen uhasta.

  Sormusaaveiden uhasta Supo voisi kommunikoida seuraavalla tavalla:
  ”HERÄTYS! HÄLYTYS! HYÖKKÄYS! HERÄTYS!
  HÄLYTYS! HYÖKKÄYS! HÄLYTYS!
  HERÄTYS! HERÄTYS!”
  Parasta olisi jos puolustusministeri vielä samalla puhaltaisi kääpiöhopeasta tehtyyn torveen.

  Kyllä meidän uskontomme on rauhan uskonto. Joka muuta väittää, hän hengestään pääsköön.

  Olisi jo korkea aika palauttaa suojeluskunnat. Sote uudistuksen jälkeen suojelusmaakunnat, joista 15:llä olisi oikeus hallinoida myös alueellisia panssari- ja ilmavoimia. Suojelupoliisin keskittyminen vain poliisien suojelemiseen on Kekkosen ajan jäänne.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Read previous post:
  Luvassa miljoonasäästöt? – Useimmat kansanedustajat voisi korvata algoritmeilla

  John M. (ARKADIA) Digitalisaatio saattaa nopeassa tahdissa uhata myös poliitikkojen työpaikkoja, arvioi tuore kotimainen huippututkimus. Tähän asti digimurroksen ja robottien...

  Close