Sote-ratkaisu syntyi – progressiivinen sopu julkaistaan 180g uusintapainoksena

0
12

Midnight CatCreative Commons License John Lester

(VALTIONEUVOSTO) Hallitus on päässyt pikkutunneille asti venyneissä neuvotteluissa vihdoin sopuun uuden sote-ratkaisun päälinjoista.

Uusi järjestelmä selkiyttää ja virtaviivaistaa tämänhetkistä moniportaiseksi koettua kunta-valtio-jakoa niin, että niiden väliin muodostetaan keskustalaisista kuntapäättäjistä muodostuva itsehallintoalueen hallintotaso sekä keskustalaisista kuntapäättäjistä koottava sote-alueen hallintotaso, jossa jälkimmäiseen valittava keskustalaisista kuntapäättäjistä muodostuva valtuusto tekee päätöksen siitä, että terveydenhuoltopalvelut ostetaan Männistön Lasselta. Itsehallintoalueen hallinnon vastuulla on puolestaan itsehallintoalueen hallinnon pyörittäminen.

“Uudessa systeemissä kansalaiselle taataan palveluissa valinnanvapaus, joka tarkoittaa, että ihminen voi itse päättää, käyttääkö hän yksityisen Männistön Lassen, julkisen Männistön Lassen tai kolmannen sektorin Männistön Lassen palveluja”, kertoo kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb.

Poliittiset kommentaattorit ovat tuoreeltaan moittineet soteen kehitettyä 15/18-jakoa hankalaksi, mutta pääministeri Juha Sipilän mukaan hallituksen konsultoima erikoisasiantuntija Neil Peart vakuutti, että ihan helppo sitä on soittaa jos vain yrittää.

“Attention all Planets of the Solar Federation, Attention all Planets of the Solar Federation, Attention all Planets of the Solar Federation, We have assumed control, We have assumed control, We have assumed control”, Sipilä ja Stubb ilmoittivat rätisevällä äänellä kitaravallin takaa.

Lehden saamien tietojen mukaan neuvottelujen hankalimpia kysymyksiä olikin se, painetaanko soten uusintapainos 180 gramman vinyylille vai pitäisikö Suomen nykyisessä taloustilanteessa tyytyä kustannustehokkaampaan 125 gramman versioon. Lopulta painatus päädyttiin tilaamaan Männistön Lasselta.

12 lukijakirjettä

 1. Playboy-malli sanoo:

  Tän täytyy olla taas jotain seta-juttuja. Erilaisia suuntauksia on varmaan tuo 15, ja kolmeen niistä voi päätyä leikkauksella joten yhteensä 18.

  (16)
 2. Mexx sanoo:

  Tilasin special edition -painoksen, jossa on 6 DVD:tä liveä bonuksena. Nimmarit sisältävään luxus -boxiin ei tällä kertaa ollut varaa.

  (11)
 3. sakariston salakuuntelija sanoo:

  Juuri tulleen tiedon mukaan 15/18-sopu syntyi, kun Juha Sipilä ja Timo Soini olivat saaneet taivutettua kokoomuslaiset polvirukoukseen Valtioneuvoston linnan Rauhansanalais-katolisessa kappelissa. Ratkaisu löydettiin, kun Sipilä lehteili ilmestyskirjaa kokoomuslaisten itkiessä syntejään rippikopissa.

  “Ja Keskustalle annettiin valta antaa sotelle henki, että sote puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet 15/18-sotea, ne näännytettäisiin hengiltä yksityisillä terveyspalveluilla. Ja se saa kaikki, Stubbin ja Zyskowiczin, Kosken Sussun perättömine puheineen ja Anderssonin Lin väärinpäin olevine mekkoineen, politiikan toimittajat ja muut toinen jalka haudassa olevat panemaan merkin otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä terveyspalveluita kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on soten luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi. Lue lisää kokoomuslaisten Twitter-tileiltä.” (Ilm. 13: 15-18)

  Hallituslähteiden mukaan on vielä epäselvää, haluaako Sipilä sote-alueiden määräksi 666 ja miten monena yönä tästä käydään jaakobinpainia Valtioneuvoston linnan molskilla ennen kuin Sipilän huomisaamun takaraja tulee täyteen.

  (0)
 4. Heimo Hyväveli sanoo:

  Myös tarvittavat sote-tietojärjestelmät hankitaan varmasti jatkossakin Männistön Lasselta, joka työllistää nenäpäivähengessä tuhansia intialaisia koodareita. Espoon malli on myös hyväksi havaittu, sillä sellaiset järjestelmät, joita ehkä ei ole lainkaan olemassa, eivät kuormita luontoa, vaan ainoastaan Mannistön Lassen pankkitiliä.

  (-1)
 5. Viherkhmer-kommando sanoo:

  This comment has been removed due to low ratings.

  • Ahkera nollasuorittaja sanoo:

   Tunsin kerran kaverin joka ajeli punaisella kuplalla, mutta punavihreää kuplaa en ole nähnyt liikenteessä. Punainen ja vihreä vastaväreinä eivät sovikaan yhteen. Sinivalkoinen kupla toisaalta sopisi hyvin Suomen oloihin, ei provosoisi tai ärsyttäisi ketään. Semmoisella kelpaisi ajella!

   (7)
   • Viherkhmer-kommando sanoo:

    Niin, nimenomaan kerrottiin. Ei ne nollasuorittajat siihen loppuneet.

    (11)

Lukijakirjeitä ei vastaanoteta.