Kategoriat
Kotimaa

Yhä useampi nuori uskoo käyneensä talvisodan

Computing Is Hard Cat's sister, Computing Is Easy CatCreative Commons License Quinn Dombrowski
(VIRTUAALINEN RAATTEEN TIE) Talvisodan käyneiden nuorten määrä on vahvassa kasvussa. Tämä käy ilmi puolustusvoimien 18–30-vuotiaille tekemästä internet-kyselystä. Etenkin sosiaalisessa mediassa aikaansa viettävistä nuorista miehistä kasvava osa on uskoakseen osallistunut Suomen puolustamiseen vuosina 1939–1940.
”Kävin talvisodan ensimmäistä kertaa kuusitoistavuotiaana. Sen jälkeen olen käynyt talvisodan kahdesta kolmeen kertaa viikossa, viimeksi toissapäivänä”, kertoo 30-vuotias nuori Illi Ommonen.
Yhteiskunta unohtaa liian helposti ne uhraukset, jotka nuoret itse uskovat tehneensä talvisodassa, muistuttaa Ommosen ystävä ja veteraanitoveri Tuhat Perseääliötä Netissä. Hän toivoo enemmän julkista keskustelua siitä, ketkä Suomea hänen uskoakseen puolustivat.
”Yhdessäkään minun käymässäni talvisodassa ei esimerkiksi taistellut yhtään muslimia, homoa tai demaria. Kysykää vaikka komppanianpäällikkönäni uskoakseni toimineelta Hassi Julla-aholta”, Perseääliötä Netissä toteaa.
Kyselyn tulokset ovat ristiriidassa viime kuussa julkaistun laajan tutkimuksen kanssa. Sen mukaan todellisuudessa vain nolla prosenttia alle 75-vuotiaista suomalaisista on taistellut talvisodassa. Saman tutkimuksen mukaan varsin pieni osa heistä osallistuu sosiaalisessa mediassa viime päivinä käytyy keskusteluun siitä, keillä on oikeus isänmaallisiin tunteisiin ja maanpuolustustahtoon.

32 vastausta aiheeseen “Yhä useampi nuori uskoo käyneensä talvisodan”

Ja taas sitä vaan parjataan meitä veteraaneja. Kyllä sillon kun minä siellä talvisodassa aikanaan taistelin niin ei saanut päivittää Facebookiin asioista mitään koska vihollinen kuuntelee. Hyvä että sai edes rintamalta lomilla ollessa peukuttaa tuttujen postauksia.
Ja mitä tutkimukseen tulee niin täyttä tilastollista harhaa senkin väitteet. Osmo Soininvaarakin tietää, että jos asiat lasketaan toisin, saataisiin aivan toisenlainen tulos. Miksi eivät siis kyseisen tutkimuksen tehneet laske niin että se tukisi omaa näkemystäni, häh?

Ja taas sitä vaan parjataan meitä veteraaneja. Kyllä sillon kun minä siellä talvisodassa aikanaan taistelin niin ei saanut päivittää Facebookiin asioista mitään koska vihollinen kuuntelee. Hyvä että sai edes rintamalta lomilla ollessa peukuttaa tuttujen postauksia.
Ja mitä tutkimukseen tulee niin täyttä tilastollista harhaa senkin väitteet. Osmo Soininvaarakin tietää, että jos asiat lasketaan toisin, saataisiin aivan toisenlainen tulos. Miksi eivät siis kyseisen tutkimuksen tehneet laske niin että se tukisi omaa näkemystäni, häh?

Kuka perkele keksi sanonnan,tikulla silmään joka vanhoja muistelee? T. Ex tarkka-ampuja S. Häyhä

Pervitiinillä jaksettiin 105 päivää, nykyajan nuorilla taitaa olla paremmat aineet. Täisauna olisi kyllä monelle aiheellinen.

Jatkosodassa taisi vasta olla pervitiiniä eli metamfematiinia, joka on huumetta. Saksalaiset jakoivat niitä aseveljilleen avokätisesti. Metamfetamiinia huuleen ja taas korpisoturi jaksoi painaa eteenpäin!

Pervitiiniä taisi olla vasta jatkosodassa. Pervitiini on metamfetamiinia eli siis huumetta, jota saksalaiset jakoivat aseveljilleen avokätisesti. Metamfetamiinia huuleen ja korpisoturi jaksoi taas painaa!

Pervitiinillä jaksettiin 105 päivää, nykyajan nuorilla taitaa olla paremmat aineet. Täisauna olisi kyllä monelle aiheellinen.

Jatkosodassa taisi vasta olla pervitiiniä eli metamfematiinia, joka on huumetta. Saksalaiset jakoivat niitä aseveljilleen avokätisesti. Metamfetamiinia huuleen ja taas korpisoturi jaksoi painaa eteenpäin!

Pervitiiniä taisi olla vasta jatkosodassa. Pervitiini on metamfetamiinia eli siis huumetta, jota saksalaiset jakoivat aseveljilleen avokätisesti. Metamfetamiinia huuleen ja korpisoturi jaksoi taas painaa!

Kyllä minun nuoruudessani annettiin amfetamiinia vain jotta jaksaisi hiihtää 150km/vrk sodan ylitse ja jotta kestäisi virikkeetöntä arkea sen jälkeen, nykyisin saa pullamössösukupolvi samat setit tohtorilta kunhan ovat hoksanneet alkaa polttaa tupakkaa ylä_kouluikäisenä eivätkä enää oikein niinku jaksaisi polttaa. TJEU.

On hyvä, että asiasta puhutaan. Valitettavan harva foorumeilla vierailija suhtautuu näihin kirjoituksiin vakavasti. Kirjoittajien saavutuksia vähätellään, tai heidän väitteitään ei edes uskota. On paljon helpompaa poimia se tutkimus joka viittaa päinvastaiseen tulokseen ja jättää nuoret veteraanit oman onnensa nojaan.
Kun kovia kokeneita nuoria ei auteta käsittelemään kokemuksiaan ja tunteitaan, vaikutukset eskaloituvat. Mitä nopeammin me myönnämme tämän kasvavan ongelman, sitä nopeammin me pystymme järjestämään asianmukaista psykoterapeuttista hoitoa.

On hyvä, että asiasta puhutaan. Valitettavan harva foorumeilla vierailija suhtautuu näihin kirjoituksiin vakavasti. Kirjoittajien saavutuksia vähätellään, tai heidän väitteitään ei edes uskota. On paljon helpompaa poimia se tutkimus joka viittaa päinvastaiseen tulokseen ja jättää nuoret veteraanit oman onnensa nojaan.
Kun kovia kokeneita nuoria ei auteta käsittelemään kokemuksiaan ja tunteitaan, vaikutukset eskaloituvat. Mitä nopeammin me myönnämme tämän kasvavan ongelman, sitä nopeammin me pystymme järjestämään asianmukaista psykoterapeuttista hoitoa.

Jaksoin lukea tekstistä melkein puolet. Oliko siinä jotain mielenkiintoista?

Jaksoin lukea tekstistä melkein puolet. Oliko siinä jotain mielenkiintoista?

Olli Immonen haavoittui vakavasti punkansärmäyksessä! Miksei tätä sotaveteraania kunnioiteta! Selkä meni rikki, kun niin kovasti punkan ruutuja suoristi!!

Ennen veteraanit ratsastivat toisillaan. Nykyään idiootit ratsastavat veteraaneilla.

Aloin käymään Talvisodassa jo joskus 15 vuotta sitten ja siitä muodostui jokavuotinen perinne. Yleensä syksyllä menin Talvisotaan, pari kertaa tuli käytyä niissä kesän talvisodissakin mutta niistä jotenkin puuttui se pakkas-Mannerheim. Kesäisin tosin aloin käymään Jatkosodissa n. 5 vuotta sitten, ihan kivaa mutta ne saksalaiset turistit: Polttavat kuin korsteeni, kaikesta aina oikeassa ja anna olla jos mainitsit Israelin niin repivät pelinahkahousunsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Äärisuvaitsevaisto mellakoi Jyväskylässä

Katherine (KESKITIE) Äärisuvaitsevaiset vasemmistojärjestöt riehuivat Jyväskylän keskustassa keskiviikkona. Oikean äärilaidan toimintaa vastustavia mielenosoittajia kerääntyi kaupungin keskustan poliisin arvion mukaan noin...

Close