Kategoriat
Kotimaa Politiikka Talous

Keskustalaiset hipit ehdottavat sote-ratkaisuksi pajautettua hallintomallia

Psychedelic Tiny PlanetCreative Commons License Jeffrey
(ALTAMONT-MÄNTTÄ-VILPPULA) Umpisolmuun ajautunut sote-uudistus voisi olla pelastettavissa keskustan vaalivoiton mahdollistamalla uudella alueellisella lähestymistavalla. Keskustalaisten hippien aloitteen mukaan niin sanottu pajautettu malli takaisi uudistuksen rauhallisen etenemisen sekä suklaata ja perhepizzan, kiitos.
”Pajauttaminen parantaisi ratkaisevasti maaseudun elinvoimaa ja onpa muuten kova nälkä”, ehdottaa hankkeen puuhamies Ior Doppel-Bock.
Aloitteen mukaan pajautus auttaisi eniten syrjäseuduilla, joissa väestö on ikääntymässä ja nuorison poismuutto on kasvava ongelma. Mallissa perustettaisiin niin sanottuja yhdistettyjä (joint) hallintoalueita, joiden johtoon valitaan maakunnallisilla vaaleilla määräaikainen johto (joint chief of staff). Yhteistuumin toteutetulla pajauttamisella riitaiseen sote-soppaan palautettaisiin harmonia.
Johto sittenkin Kantsuun?
”Lisäksi erityinen työpajaritoiminta madaltaisi kynnystä hakeutua tukipalveluiden pariin ja nuorisotakuu pitäisi hinnat sopivina, ettei tarvisi mistään tor-verkosta ostella kenkälankkia koska no nyt kyllä mennään sinne pizzalle”, Doppel-Bock arvioi.
Uuden esityksen kriitikot kuitenkin epäilevät, mahdollistaako maakunnallinen pajautus tarpeeksi nopean reagoinnin, ja kompromissiehdotuksista sijoittaa sote-keskushallinto Kantsuun arvellaan nousevan ristiriitoja.
Vihreät kuitenkin ovat ilmaisseet tukensa mallille, koska eikö ollutkin hiukan liian mahtava paikka jättää halpa vitsi käyttämättä?

2 vastausta aiheeseen “Keskustalaiset hipit ehdottavat sote-ratkaisuksi pajautettua hallintomallia”

Meinasin olla kommentoimatta, sillä tunsin oloni tyytyväiseksi, mutta savun laskeuduttua huomasin, etten kuulukaan tämän uutisen lukijakuntaan ja tunsin näin ollen kansallisvelvollisuudekseni sanoa, että en jaksanut olla tämän artikkelin kanssa yhtä mieltä. Olenhan erilainen ja erityinen yksilö. Pidän poliittista näkemystäni täysin omanani sekä henkilökohtaisena asianani. Näin ollen katson että tämän uutisen sanoma on henkilön kirjoittama.

Meinasin olla kommentoimatta, sillä tunsin oloni tyytyväiseksi, mutta savun laskeuduttua huomasin, etten kuulukaan tämän uutisen lukijakuntaan ja tunsin näin ollen kansallisvelvollisuudekseni sanoa, että en jaksanut olla tämän artikkelin kanssa yhtä mieltä. Olenhan erilainen ja erityinen yksilö. Pidän poliittista näkemystäni täysin omanani sekä henkilökohtaisena asianani. Näin ollen katson että tämän uutisen sanoma on henkilön kirjoittama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
LIVE: Susikoira Roi lupautui hallituksen muodostajaksi

gomagoti (PIKKUPIKKUPARLAMENTTI) Lehden vaalikoneessa suurmenestyksen saanut vaalien musta hevonen susikoira Roi on aloittanut hallitustunnustelut. "Harva meppi molaroi kuten moppimela-Roi", kommentoitiin...

Close